03/12/2022 03/12/2022 Τελέστηκαν το πρωί του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου, υπό του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο προάστιο Yarraville της Μελβούρνης. Με την ευλογημένη αυτή Ακολουθία, ξεκίνησε η διήμερη ποιμαντική επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος στις Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες Νορθ-Κόουτ και Μελβούρνης, όπου έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει με...
03 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2022 - 14:38

Μελβούρνη: Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος εγκαινίασε ναό του Αγίου Νικολάου

Διαδώστε:
Μελβούρνη: Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος εγκαινίασε ναό του Αγίου Νικολάου

Τελέστηκαν το πρωί του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου, υπό του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο προάστιο Yarraville της Μελβούρνης.

Με την ευλογημένη αυτή Ακολουθία, ξεκίνησε η διήμερη ποιμαντική επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος στις Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες Νορθ-Κόουτ και Μελβούρνης, όπου έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα πνευματικά του τέκνα στην Πολιτεία της Βικτώριας και να προστεί σε σημαίνοντα εκκλησιαστικά γεγονότα.

Κατά την τέλεση των Εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, καθώς και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τον Αρχιεπίσκοπο πλαισίωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, οι Αρχιεπισκοπικοί Επίτροποι Νορθ-Κόουτ και Μελβούρνης, Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Κερασούντος κ. Ευμένιος και Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, και πλειάδα ιερέων από τις δύο Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες της Βικτώριας.

Παρίσταντο, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης, και ο κατά σάρκα αδελφός του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. Νικόλαος Αρχοντώνης, με τη σύζυγό του, Αικατερίνη.

Μιλώντας ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που με ευλάβεια συμμετείχε στο ιστορικό για την ελληνορθόδοξη Ενορία του Yarraville γεγονός των Εγκαινίων, o Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε καταρχάς στην τελεσθείσα αγιαστική πράξη, παραβάλλοντάς την με το άγιο Βάπτισμα που δέχονται οι πιστοί κατά την είσοδό τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στη συνέχεια, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, εκ μέρους σύνολης της τοπικής Εκκλησίας, προς όλους όσοι συνέβαλαν διαχρονικά στην ανέγερση και αποπεράτωση του εγκαινιασθέντος Ιερού Ναού, ζώντες και κεκοιμημένους. Ειδική αναφορά έκανε στον π. Αλέξανδρο Κορλό, Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για τους φιλότιμους κόπους του και για την πολυετή προσφορά του στην Ενορία.

Κατακλείοντας, ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε πατρικά τους πιστούς που εκκλησιάστηκαν και τους ευχήθηκε καταλλήλως ενόψει του εορτασμού της μνήμης του Προστάτη της Ενορίας τους, του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπίσκοπου Μύρων, του Θαυματουργού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε γεύμα με τη συμμετοχή όλων στην αίθουσα της Ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων