19/05/2023 19/05/2023 Την Παρασκευή, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον Αρχιεπισκοπικό Ναό «Άξιον Εστί» στο Northcote της Βικτώριας, τελέστηκε ιερό Μνημόσυνο, μετά τη Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των θυμάτων της Γενοκτονίας. Προέστη ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ενώ...
19 Μαΐου, 2023 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2023 - 13:13

Μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο Northcote της Βικτώριας

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο Northcote της Βικτώριας

Την Παρασκευή, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον Αρχιεπισκοπικό Ναό «Άξιον Εστί» στο Northcote της Βικτώριας, τελέστηκε ιερό Μνημόσυνο, μετά τη Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Προέστη ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός.

Στο τέλος του Μνημόσυνου, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας, και διαβίβασε την ευλογία του στο εκκλησίασμα. Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος υπενθύμισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στη διατήρηση των μνημείων της Ορθοδοξίας στον Πόντο, κάνοντας ειδική μνεία στον μεγάλο αγώνα που έδωσε προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προκειμένου να τελείται η Θεία Λειτουργία στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα. Τέλος, αναφέρθηκε σε μια ευλογημένη παράδοση που διατηρεί ο Παναγιώτατος, να δίδει στους Επισκόπους του Οικουμενικού Θρόνου τίτλους των πάλαι ποτέ διαλαμψάντων Επισκοπών του Πόντου, γεγονός το οποίο, όπως επισήμανε, συμβάλλει στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και των δεσμών των νέων με την πατρώα γη.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία και στο ιερό Μνημόσυνο ήταν ο Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) της Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κυριακού, και ο Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού κ. Στυλιανός Μητσιώτης, μέλη αντιπροσωπείας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που επισκέπτονται την Αυστραλία με αφορμή την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, καθώς επίσης ο Μόνιμος Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστραλία, Συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Φασιανός, η Υποπρόξενος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Γεωργία Μπότσιου, ως εκπρόσωπος του Γενικού Προξένου κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη, εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων της Πολιτείας της Βικτώριας και αντιπροσωπείες μαθητών από το Κολλέγιο του Αγίου Ανδρέου Preston και από το σχολείο «Oakleigh Grammar».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων