21/05/2023 21/05/2023 Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τη Μάχη της Κρήτης, τελέστηκε την Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ, μετά τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων. Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και Ιερατικώς Προϊστάμενος του...
21 Μαΐου, 2023 - 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2023 - 21:09

Μνημόσυνο πεσόντων κατά τη Μάχη της Κρήτης στο Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Μνημόσυνο πεσόντων κατά τη Μάχη της Κρήτης στο Σύδνεϋ

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τη Μάχη της Κρήτης, τελέστηκε την Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ, μετά τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων.

Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και Ιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Ο Πανοσιολογιώτατος κ. Χριστοφόρος ανέγνωσε το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ενώπιον της διοίκησης και μελών της Κρητικής Αδελφότητας Σύδνεϋ και Νέας Νοτίου Ουαλίας, συμπεριλαμβανομένων και νέων κρητικής καταγωγής που παρίσταντο με υπερηφάνεια, κρατώντας τις σηημαίες της Ελλάδος και της Αυστραλίας και ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές της Μεγαλονήσου.

Τους Ήρωες της Μάχης της Κρήτης, Έλληνες μα και Αυστραλούς οι οποίοι αγωνίστηκαν στο πλευρό τους, ως στρατιώτες των Συμμαχικών δυνάμεων, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, μαζί με τη σύζυγό του, ο Ανώτερος Αξιωματικός του Αυστραλιανού Ναυτικού, κ. Ιωάννης Σταυρίδης κ.ά.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων