23/08/2022 23/08/2022 Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, στην κωμόπολη Bendigo της Βικτώριας, η οποία απέχει περίπου δύο ώρες από το κέντρο της Μελβούρνης, εορτάστηκε σήμερα η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο φερώνυμο εκκλησάκι που υπάρχει εκεί. Οι Ενορίες της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ οργάνωσαν τη μεταφορά πιστών με λεωφορεία, ενώ της Θείας...
23 Αυγούστου, 2022 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2022 - 15:37

Νορθ-Κόουτ: Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κωμόπολη Bendigo

Διαδώστε:
Νορθ-Κόουτ: Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κωμόπολη Bendigo

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, στην κωμόπολη Bendigo της Βικτώριας, η οποία απέχει περίπου δύο ώρες από το κέντρο της Μελβούρνης, εορτάστηκε σήμερα η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο φερώνυμο εκκλησάκι που υπάρχει εκεί.

Οι Ενορίες της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ οργάνωσαν τη μεταφορά πιστών με λεωφορεία, ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, πλησιούμενος από ιερείς της Περιφέρειας.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μίλησε για τη χαρά που προκαλεί σε όλη την ανθρωπότητα η Κοίμηση της Θεοτόκου, αναφέροντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι με τη μετάβαση της Θεοτόκου στους ουρανούς, η ανθρωπότητα κάνει δώρο στους ουρανούς, αλλά και ο ουρανός δώρο στην ανθρωπότητα, καθότι η Παναγία γίνεται μέλος της Βασιλείας των Ουρανών και Βασίλισσα και μεσίτρια του κόσμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Κερασούντος ευχαρίστησε όλους που μετέβησαν στην εκκλησία από μακριά, ενώ τούς διαβίβασε την αγάπη και ευλογιά του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων