05/11/2022 05/11/2022 Εκδήλωση επανενώσεως των προσήλυτων στην Ορθόδοξη πίστη, οι οποίοι κατηχήθηκαν κατά την τελευταία τριετία, από της ιδρύσεως δηλαδή της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί», στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου. Η εκδήλωση είχε ως σκοπό τη διατήρηση...
05 Νοεμβρίου, 2022 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2022 - 19:43

Νορθ-Κόουτ: Εκδήλωση επανένωσης των προσήλυτων στην Ορθόδοξη πίστη

Διαδώστε:
Νορθ-Κόουτ: Εκδήλωση επανένωσης των προσήλυτων στην Ορθόδοξη πίστη

Εκδήλωση επανενώσεως των προσήλυτων στην Ορθόδοξη πίστη, οι οποίοι κατηχήθηκαν κατά την τελευταία τριετία, από της ιδρύσεως δηλαδή της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί», στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Η εκδήλωση είχε ως σκοπό τη διατήρηση των σχέσεων επικοινωνίας μεταξύ των προσήλυτων πιστών και της τοπικής Εκκλησίας.

Η ημέρα ξεκίνησε με Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ ακολούθησε σύντομη ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου, ο οποίος διαβίβασε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου σε όλους τους παραβρισκόμενους.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος μίλησε για την αξία της ενότητας και τόνισε πόσο σπουδαίο είναι για τους πιστούς να συμμετέχουν στη ζωή της Εκκλησίας. Ο Επίσκοπος Κερασούντος επισήμανε στους προσήλυτους ότι, αν και δεν είναι Έλληνες στην καταγωγή, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας είναι και δικιά τους και θα βρίσκεται στον πλευρό τους σε κάθε τους ανάγκη.

Μετά από την Ιερά Παράκληση, παρακάθησαν όλοι σε γεύμα το οποίο παρατέθηκε στην αίθουσα της Ενορίας.

 

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων