06/10/2022 06/10/2022 Τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας, επισκέφθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος. Το παράρτημα της Σχολής στο Νορθ-Κόουτ λειτουργεί κάθε Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του ελληνορθοδόξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Preston. Η επίσκεψη του Επισκόπου Κερασούντος έγινε τη Δευτέρα με αφορμή την έναρξη του τετάρτου τριμήνου του...
06 Οκτωβρίου, 2022 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2022 - 14:20

Νορθ-Κόουτ: Επίσκεψη του Επισκόπου Κερασούντος στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Διαδώστε:
Νορθ-Κόουτ: Επίσκεψη του Επισκόπου Κερασούντος στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας, επισκέφθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος.

Το παράρτημα της Σχολής στο Νορθ-Κόουτ λειτουργεί κάθε Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του ελληνορθοδόξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Preston.

Η επίσκεψη του Επισκόπου Κερασούντος έγινε τη Δευτέρα με αφορμή την έναρξη του τετάρτου τριμήνου του προγράμματος διδασκαλίας της Σχολής. Ο Θεοφιλέστατος εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, επισκέφθηκε τις αίθουσες διδασκαλίας, συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές, και μετέφερε σε όλους την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου.

Υπενθυμίζοντας ότι η ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής αποτέλεσε μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες του Σεβασμιωτάτου μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, το 2019, επισήμανε πως η τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής είναι πολύ σημαντική για την Εκκλησία μας και για την Ορθόδοξη λατρεία.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος δεν παρέλειψε να εκφράσει την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου προς όλους τους δασκάλους οι οποίοι αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους για τους σκοπούς και τις ανάγκες της Σχολής, ενώ ευχαρίστησε επίσης τους σπουδαστές οι οποίοι έλαβαν την απόφαση να αφιερώσουν χρόνο και κόπο για να γνωρίσουν και να υπηρετήσουν την ιερή τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας διαθέτει παραρτήματα στις περισσότερες αυστραλιανές Πολιτείες, είναι στελεχωμένη με έμπειρους και καταξιωμένους στον χώρο καθηγητές, ενώ αυτή τη στιγμή οι σπουδαστές της ξεπερνούν τους 100 σε εθνικό επίπεδο.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Σχολής ή για εγγραφές ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους, που θα ξεκινήσει το 2023, μπορούν να επικοινωνούν μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] .

 

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων