15/12/2022 15/12/2022 Των λατρευτικών εκδηλώσεων στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, στο προάστιο Brunswick της Μελβούρνης, επί τη μνήμη του Αγίου Ελευθερίου του Οσιομάρτυρος και της μητρός Αυτού, Ανθίας, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο. Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό, πλαισιούμενος από...
15 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2022 - 17:33

Νορθ-Κόουτ: Μνήμη Αγίου Ελευθερίου και Αγίας Ανθίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Brunswick

Διαδώστε:
Νορθ-Κόουτ: Μνήμη Αγίου Ελευθερίου και Αγίας Ανθίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Brunswick

Των λατρευτικών εκδηλώσεων στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, στο προάστιο Brunswick της Μελβούρνης, επί τη μνήμη του Αγίου Ελευθερίου του Οσιομάρτυρος και της μητρός Αυτού, Ανθίας, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό, πλαισιούμενος από ιερείς από όλη τη Βικτώρια, ενώ την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας-Κοινότητος, π. Κυριακό Περιπετσάκη, και τον π. Ιωάννη Φράγκο.

Παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος, κατά το κήρυγμά του, επικέντρωσε στην καλή και ευλαβή οικογένεια του Αγίου Ελευθερίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τα καλά δέντρα δίνουν και καλούς καρπούς». «Πρέπει να δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην σωστή παιδεία», επισήμανε στους πιστούς ο Θεοφιλέστατος, προσθέτοντας πως «αν δώσουμε στα παιδιά μας τη γνώση και τη σοφία όταν είναι σαν σφουγγάρια, δηλαδή σε μικρή ηλικία, τα τραβάνε μέσα τους και μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν σωστοί άνθρωποι και ίσως και Άγιοι». «Εξάλλου, αυτός είναι σκοπός μας, η αγιοσύνη», τόνισε καταληκτικά.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος διαβίβασε επίσης στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπους κ. Μακαρίου για την εορτή του Αγίου Ελευθερίου και της Αγίας Ανθίας, καθώς και για την επικείμενη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων