29/11/2021 29/11/2021 Την Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης, στο Mangrove Creek της Νέας Νοτίου Ουαλίας, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από όλους τους βοηθούς Επισκόπους, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Γέροντα π. Ευσεβίου. Ο Σεβασμιώτατος και οι Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας έγιναν δεκτοί με έκδηλη πηγαία χαρά...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 12:29
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 12:40

O Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και οι βοηθοί Επίσκοποι στην Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης

Διαδώστε:
O Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και οι βοηθοί Επίσκοποι στην Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης

Την Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης, στο Mangrove Creek της Νέας Νοτίου Ουαλίας, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από όλους τους βοηθούς Επισκόπους, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Γέροντα π. Ευσεβίου.

Ο Σεβασμιώτατος και οι Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας έγιναν δεκτοί με έκδηλη πηγαία χαρά και τιμή από μέρους των πατέρων και μοναχών, ενώ οδηγήθηκαν στο Καθολικό της Μονής όπου τελέστηκε η καθιερωμένη σύντομη Ακολουθία, κατά τη οποία ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής επίσημα προσφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο, εκφράζοντας τα ιερά αισθήματα και την πνευματική χαρά και τιμή που διακατείχε όλα τα μέλη της Μοναστικής Αδελφότητος Παναγίας της Παντανάσσης.

«Σήμερα, με την παρουσία σας εδώ στη μοναστική μας αδελφότητα και στους ιερούς χώρους της βιωτής και μετανοίας μας, ξαναζούμε και αναπνέουμε την ίδια Αγιοπνευματική ατμόσφαιρα που ζήσαμε πρόσφατα, κατά τις αλλεπάλληλες χειροτονίες των Επισκόπων μας στο ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, Marrickville», ανέφερε ο Πανοσιολ. Γέρων π. Ευσέβιος.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, ανταποκρινόμενος στην προσλαλιά του Καθηγουμένου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επίσκεψη των προσφάτως χειροτονηθέντων Επισκόπων στην Ιερά Μονή συνιστά μεγάλης πνευματικής σημασίας γεγονός, καθότι αποτελεί την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι νέοι χειροτονηθέντες Αρχιερείς μετά τη χειροτονία τους.

Της σύντομης Ακολουθίας ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της υπό οικοδομή, ακόμη, Ιεράς Μονής Παναγίας της Παντανάσσης και αβραμιαία μοναστική φιλοξενία.

Ακολουθεί ολόκληρη η προσφώνηση του Ηγουμένου της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης:

«Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχα μας. Ως ευ παρέστητε στη μονή μας, συνοδευόμενος με την χορεία των νέων θεοφιλεστάτων Βοηθών επισκόπων σας. Το επιτελείο των συνεργατών σας. Η δόξα και το καύχημα της Εκκλησίας μας.

Ζήσαμε πρόσφατα με τις αλλεπάλληλες χειροτονίες των Επισκόπων μας, την πνοή του Αγίου Πνεύματος, «βρύουσαν» και «τελειούσαν» στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Σήμερα με την παρουσία σας εδώ στη Μοναστική μας αδελφότητα και στους ιερούς χώρους της βιωτής και μετανοίας μας, ξαναζούμε και αναπνέουμε την ίδια Αγιοπνευματική ατμόσφαιρα.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ιδιαίτερη αυτή ευλογία και τιμή.

Η παρουσία του επισκόπου «εν μέσω εκκλησίας» αποτελεί την αυθεντική αντανάκλαση της παρουσίας του ίδιου του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, τα γεγονότα των περασμένων δύο – τριών εβδομάδων ήταν άνευ προηγουμένου. Κάτι το πρωτόγνωρο και συναρπαστικό. Τόση ευλογία! Τόσοι επίσκοποι! Πού ισοδυναμούν ανάλογα την «εις τύπον και τόπον» παρουσίαν του Χριστού μέσα στο Ορθόδοξο πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής μας. Ευλογία Θεού! Χαρά ανθρώπων!

Σεβασμιώτατε, σας ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτήν την έκπληξη!

Προσευχόμεθα εσαεί, οι πνευματικοί σας οραματισμοί και οι ιερές σας προσδοκίες για ολόκληρο το ποίμνιό σας να ευοδωθούν και να ευδοκιμήσουν.

Εάν ερμηνεύω σωστά τα πράγματα, τότε τώρα μας αποκαλύπτετε τούς πνευματικούς σας οραματισμούς και τις ιερές Σας προσδοκίες για μάς όλους το ποίμνιό Σας.

Η αχανής πέμπτη ήπειρος αποκτά, επιτέλους Αγιοπνευματική Δομή. Την περιεβάλλετε με «ποιμένες» ικανούς να οργώσουν την απέραντη γη του “Lucky Country” και να την κάνουν ευτυχέστερη. Που θα κινούν «γη και ουρανό» για αναζήτηση και επαναφορά των χαμένων προβάτων στη λογική μάνδρα των τέκνων τού Θεού.

Δόξα τώ Θεώ! Σεβασμιώτατε. Ναι ο θερισμός είναι πολύς. Μα οι εργατές; Νέοι, ταλαντούχοι, «πνευματοφόροι».

Το αίτημα επείγον: Στους καιρούς μας, που όχι μόνο οι άνθρωποι αλλά και αιώνιοι θεσμοί ακόμα, δοκιμάζονται και κλονίζονται, φρονούμε πως η Ορθοδοξία μας προβάλλει ως η «ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Μέσα σ΄ Αυτήν ο Θεός που «πάντας θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν» εργάζεται. Και δια του Αγίου Πνεύματος, οικοδομεί, συντηρεί, θαυματουργεί, φωτίζει και σώζει.

Και μέσα σ’ αυτό το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία μας πρωτοστατούν: Η Παντάνασσα Μητέρα του Κυρίου μας ως η κατ’ εξοχήν ΜΕΣΙΤΡΙΑ.

Οι Άγιοι Πάντες ως οι πρέσβεις πάντων ημών στην θριαμβεύουσα Εκκλησίαν… και στην επί γης, η Στρατευόμενην Εκκλησίαν…. Οι Αρχιερείς μας και οι πνευματικοί μας Πατέρες…. Για εμάς τούς εν Αυστραλία, Υμείς, πρωτίστως Σεβασμιώτατε, μετά της πλειάδος των Επισκόπων βοηθών σας. Δεήθητε και περί ημών των ελαχίστων και ταπεινών μοναχών να κρατούμεθα εδραίοι και σταθεροί στην Ορθόδοξη Θεοπατερική μας παράδοση, προς δόξαν, Θεού και διατράνωσιν των μεγαλείων Του, στην ευλογημένη μας Αρχιεπισκοπή.

Συγχωρήστε μου το παραλήρημα. Αλλά είναι φανερό πως η χαρά μας για την παρουσία σας εδώ δεν κρύβεται.

Σεβασμιώτατε μαζί με την Ιερά και Αγλαή συνοδεία σας Καλώς ήλθατε!».

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων