26/02/2023 26/02/2023 Το θεατρικό έργο «Το Όνειρο ενός γελοίου Ανθρώπου», από το ομώνυμο διήγημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, είχε τη χαρά να παρακολουθήσει χθες ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Επρόκειτο για την πρώτη εκ των τεσσάρων παραστάσεων, που ανεβάζει κατά το τρέχον και το επόμενο σαββατοκύριακο ο παροικιακός θίασος «Ελληνικό Θέατρο», στο οίκημα του Συνδέσμου «Άτλας», στο...
26 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2023 - 9:18

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε παράσταση του «Ελληνικού Θεάτρου» με έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε παράσταση του «Ελληνικού Θεάτρου» με έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Το θεατρικό έργο «Το Όνειρο ενός γελοίου Ανθρώπου», από το ομώνυμο διήγημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, είχε τη χαρά να παρακολουθήσει χθες ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Επρόκειτο για την πρώτη εκ των τεσσάρων παραστάσεων, που ανεβάζει κατά το τρέχον και το επόμενο σαββατοκύριακο ο παροικιακός θίασος «Ελληνικό Θέατρο», στο οίκημα του Συνδέσμου «Άτλας», στο προάστιο Marrickville του Σύδνεϋ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο κ. Λούης Σαρρής, ενώ πρωταγωνιστεί ο κ. Πολυζώης Πατέλης.

Στο τέλος της παράστασης, απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος συνεχάρη θερμά όλους τους συντελεστές, ιδίως δε τον ηθοποιό κ. Πατέλη, για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο απέδωσε το έργο.

Στη συνέχεια, εστίασε την προσοχή του στα εξαίσια μηνύματα που εκπηγάζουν από το αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, σημειώνοντας εισαγωγικά ότι για να κατανοήσει κανείς απόλυτα τα έργα του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα, θα πρέπει να είναι καταρτισμένος θεολογικά.

Επικέντρωσε δε, ενδεικτικά, σε ορισμένα σημεία του έργου που παρουσιάστηκε, όπου το κοινό απαιτείτο να διαθέτει εκκλησιαστική εμπειρία προκειμένου να συλλάβει τα βαθύτερα νοήματα και μηνύματα. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην έννοια της αδιαφορίας που θίγει ο Ντοστογιέφσκι, η οποία σηματοδοτεί την απώλεια κάθε ενδιαφέροντος για τη ζωή εξαιτίας της απουσίας του Θεού, καθώς επίσης σε θεματολογίες όπως η πάλη μεταξύ της επιστήμης και της πραγματικότητας, και η αδιάλειπτη σύγκρουση μεταξύ της λογικής και του συναισθήματος.

Καταληκτικά, ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους θεατές που επέλεξαν να αξιοποιήσουν ποιοτικά τον χρόνο τους, παρακολουθώντας ένα αξιόλογο και πνευματικά ωφέλιμο έργο, ενώ ευχήθηκε σε όλους καταλλήλως με αφορμή την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων