13/01/2023 13/01/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, οι Ορθόδοξες Νεανικές Ομάδες Κοριτσιών (Girls Omathes) της Χριστιανικής Ενώσεως Σύδνεϋ συμμετείχαν στην ετήσια 5ήμερη Θερινή Πνευματική Κατασκήνωσή τους. Τον χώρο της κατασκήνωσης επισκέφθηκε την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ....
13 Ιανουαρίου, 2023 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2023 - 9:45

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στη θερινή κατασκήνωση κοριτσιών της Χριστιανικής Ενώσεως

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στη θερινή κατασκήνωση κοριτσιών της Χριστιανικής Ενώσεως

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, οι Ορθόδοξες Νεανικές Ομάδες Κοριτσιών (Girls Omathes) της Χριστιανικής Ενώσεως Σύδνεϋ συμμετείχαν στην ετήσια 5ήμερη Θερινή Πνευματική Κατασκήνωσή τους.

Τον χώρο της κατασκήνωσης επισκέφθηκε την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, και τον Αρχιδιάκονο κ. Αθηναγόρα.

Όλες οι κοπέλες και οι αρχηγοί της κατασκήνωσης υποδέχθηκαν τον Ποιμενάρχη τους με ζωηρές επευφημίες και κρατώντας σημαίες, στην είσοδο των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων.

Ακολούθως τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισαν ο π. Ευσέβιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Παντανάσσης, και ο Δρ Ιωάννης Ψαρομμάτης, Πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής Ενώσεως, οι οποίοι στη συνέχεια απηύθυναν θερμούς χαιρετισμούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να απευθύνει λόγους πνευματικής οικοδομής στις νεαρές κοπέλες που συμμετείχαν στην κατασκήνωση, τονίζοντάς τους τη σημασία που έχει να διατηρήσουν την ορθόδοξη χριστιανική τους ταυτότητα, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ως έφηβες μέσα σε ένα κοσμικό περιβάλλον.

Τα κορίτσια έψαλαν ύμνους, τραγούδησαν και μοιράστηκαν τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους στην κατασκήνωση, μιλώντας για τα μηνύματα που έχουν προσλάβει από τη συμμετοχή τους σε πνευματικές δράσεις υπό το γενικό θέμα «Θεού ειμί εγώ» (Γέν. 50:19).

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλες από μία εικόνα για ευλογία, ενώ εκείνες εξέφρασαν τη χαρά τους που τους δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τον πνευματικό του πατέρα, προσβλέποντας και σε μελλοντικές αντίστοιχες ευκαιρίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων