12/11/2022 12/11/2022 Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας – Κοινότητας Αγίου Νεκταρίου Wollongong, προς τιμήν του προστάτη Αγίου της, παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την πόλη Wollongong το απόγευμα της Τρίτης, 8 Νοεμβρίου, και χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς...
12 Νοεμβρίου, 2022 - 11:47

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Wollongong

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Wollongong

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας – Κοινότητας Αγίου Νεκταρίου Wollongong, προς τιμήν του προστάτη Αγίου της, παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την πόλη Wollongong το απόγευμα της Τρίτης, 8 Νοεμβρίου, και χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, και από πολλούς ιερείς της πόλεως του Σύδνεϋ.

Παρέστη συμπροσευχόμενος ο μοναχός π. Δαμασκηνός, εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, ο οποίος, κατόπιν προτροπής του Αρχιεπισκόπου, κήρυξε τον Θείο λόγο.

Ο π. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στα χαρίσματα και τις αρετές του τιμώμενου Αγίου, τονίζοντας ιδιαιτέρως την υπακοή του στο θέλημα του Θεού που τον αξίωσε να αποκτήσει την αρετή της απροσπάθειας. Ανέλυσε, δε, την έννοια της «απροσπάθειας», η οποία προϋποθέτει την παραίτηση του ανθρώπου από το δικό του θέλημα και από την προσκόλλησή του στα υλικά αγαθά. Προτρέποντας τους πιστούς να απευθύνονται στον Θεό με την προσευχή «Γενηθήτω το θέλημά Σου», ο αγιορείτης μοναχός επισήμανε ότι ένας άνθρωπος ο οποίος εννοεί αυτά τα λόγια, είναι πάντοτε ευχαριστημένος. «Ο πραγματικός χριστιανός», συμπλήρωσε, «ό,τι και να του συμβεί, όσες δυσκολίες και να συναντά στη ζωή του, λέει “δόξα τω Θεώ”».

Συμπληρωματικά, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος μίλησε εν συντομία για την ξεχωριστή προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος διακρίθηκε για την υπομονή του και ουδέποτε διαπραγματεύτηκε την υπακοή του στην Εκκλησία, ακόμη και όταν αδικήθηκε. «Για αυτήν την υπακοή του, τον επιβράβευσε ο Θεός», επισήμανε, «και όσο πιο πολύ τον αδικούσαν οι άνθρωποι, τόσο περισσότερο τον ευλογούσε ο Θεός».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε με πατρικούς λόγους στο εκκλησίασμα, τονίζοντας τη σημασία της ομόνοιας και της ενότητας, ενώ εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη διαρκή πρόοδο της Ενορίας-Κοινότητας Αγίου Νεκταρίου Wollongong, επαινώντας προς τούτο, και ευχαριστώντας θερμά, τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Τζώρτζη και το περί αυτόν διοικητικό συμβούλιο, καθώς και τον Ιερατικώς Προϊστάμενο, π. Αναστάσιο Μποζίκη.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων