12/10/2022 12/10/2022 Την πόλη Κέρνς της Βορείου Κουινσλάνδης, εκεί όπου ένα πληθυσμιακά μικρό, αλλά εξαιρετικά δυναμικό, κύτταρο του Ελληνισμού δίδει στην τοπική κοινωνία την καλή μαρτυρία της Ορθοδοξίας και του Γένους μας, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη θεμελίωση μίας νέας δομής του Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας...
12 Οκτωβρίου, 2022 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2022 - 9:29

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θεμελίωσε νέα δομή για τη διαβίωση ηλικιωμένων 

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θεμελίωσε νέα δομή για τη διαβίωση ηλικιωμένων 

Την πόλη Κέρνς της Βορείου Κουινσλάνδης, εκεί όπου ένα πληθυσμιακά μικρό, αλλά εξαιρετικά δυναμικό, κύτταρο του Ελληνισμού δίδει στην τοπική κοινωνία την καλή μαρτυρία της Ορθοδοξίας και του Γένους μας, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη θεμελίωση μίας νέας δομής του Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «St John’s Community Care», ενός φιλανθρωπικού Οργανισμού, ο οποίος πρωτοπορεί, εδώ και 25 χρόνια, στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε όλη την Πολιτεία της Κουινσλάνδης, με αποδέκτες παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Η νέα δομή, της οποίας τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, φέρει το όνομα «St John’s Arlington Lifestyle Apartments» και βρίσκεται στο προάστιο Clifton Beach του Κερνς. Το οραματικό αυτό έργο προορίζεται για την υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων, με την παροχή στέγης μέσα σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον. Το έργο θα παραδοθεί εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2023.  

Στην τελετή Αγιασμού και κατάθεσης του θεμελίου λίθου, εκτός από τη διοίκηση και τα μέλη της ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, παρέστησαν και εκπρόσωποι της αυστραλιανής πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος του Κερνς, κ. Bob Manning. Το «παρών» έδωσε επίσης, εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρίας «Keir Constructions», ο Γενικός Διευθυντής της, κ. Cambell Balderson

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, εξήρε το θεάρεστο κοινωφελές έργο που επιτελεί ο Οργανισμός «St John’s Community Care», από της ιδρύσεώς του το 1997, δηλώνοντας τη βαθιά ικανοποίηση και την τεράστια υπερηφάνεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Συνεχάρη δε προσωπικά τον Πρόεδρο, κ. Θεόδωρο Μπακαλάκη, για την άξια ηγεσία του και για την αφοσίωση που έχει επιδείξει διαχρονικά στους σκοπούς και την αποστολή του Οργανισμού, ενώ αναγνώρισε τον επαγγελματισμό και την ακεραιότητα όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, επαινώντας ιδιαίτερα την ευαισθησία, την προνοητικότητα και την επινοητικότητά τους, χαρίσματα που τους επιτρέπουν να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των εμπερίστατων συνανθρώπων τους. 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος απηύθυνε επίσης εγκάρδιες ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο, κ. Bob Manning, και προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Κερνς, για την καθοριστική υποστήριξη που παρείχαν στο υπό υλοποίηση έργο του Οργανισμού «St John’s Community Care», εγκρίνοντας την απαλλαγή τελών ύψους άνω των 500.000 δολαρίων. 

Κλείνοντας, ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί και να ενισχύει όλους όσοι αθροίζουν δυνάμεις για την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου αυτού έργου, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι ο φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Κερνς θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην τοπική κοινωνία της Κουινσλάνδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων