25/05/2021 25/05/2021 Μέσα σε ατμόσφαιρα μεγάλης πνευματικής χαράς, εορτάστηκε με τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας. Οι εορτασμοί στην πανηγυρίζουσα Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ξεκίνησαν με Αρχιερατικό Εσπερινό, την Πέμπτη, 20 Μαΐου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, και συνεχίστηκαν με τον Όρθρο...
25 Μαΐου, 2021 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2021 - 11:24

Ο Ελληνισμός της Πέρθης τίμησε τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Διαδώστε:
Ο Ελληνισμός της Πέρθης τίμησε τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Μέσα σε ατμόσφαιρα μεγάλης πνευματικής χαράς, εορτάστηκε με τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας.

Οι εορτασμοί στην πανηγυρίζουσα Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ξεκίνησαν με Αρχιερατικό Εσπερινό, την Πέμπτη, 20 Μαΐου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, και συνεχίστηκαν με τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου, το πρωί της Παρασκευής, ανήμερα της εορτής.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στους πιστούς τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σπουδαία έργα του Αγίου Κωνσταντίνου, στα οποία περιλαμβάνονται η χορήγηση ελευθερίας και προνομίων στους Χριστιανούς της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η επιστροφή όλων των χριστιανικών εκκλησιών και της περιουσίας τους, το ότι επέτρεψε στην Εκκλησία να τελεί ελεύθερα τη Θεία Λειτουργία, η σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου με σκοπό τη διαφύλαξη της ενότητας της Εκκλησίας, η χρηματοδότηση της κατασκευής πολλών νέων χριστιανικών εκκλησιών και η ίδρυση της Κωνσταντινούπολης ως κέντρου του Χριστιανισμού.

Ο Θεοφιλέστατος έδωσε έμφαση, επίσης, στον σημαντικό ρόλο του Τιμίου Σταυρού, καθώς περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύφθηκε από την Αγία Ελένη αλλά και το όραμα με τον Σταυρό που είδε ο Άγιος Κωνσταντίνος πριν από τη Μάχη της Μουλβίας Γέφυρας. Για αυτόν τον λόγο, όπως εξήγησε ο Επίσκοπος Κυανέων, πάντοτε στις ιερές εικόνες όπου απεικονίζονται οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, ο Τίμιος Σταυρός βρίσκεται στο κέντρο, κάτι που μας θυμίζει τον κεντρικό ρόλο του στη σωτηρία του κόσμου.

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν την Κυριακή, 23 Μαΐου, με τον Όρθρο και την Αρχιερατική Λειτουργία, προεξάρχοντος ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της σεπτής εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα στην αίθουσα της ενορίας – κοινότητας.

Στους εορτασμούς συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί από όλη την Πέρθη, καθώς και πολλοί αξιωματούχοι. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Βύρων Σπαρτάλης, ο Πρόεδρος της Καστελλοριζιακής Αδελφότητας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Jim Manifis, Κηδεμόνες της Ελληνικής Κοινότητας ΔΑ, μαθητές και μέλη του προσωπικού του Κολλεγίου “Άγιος Ανδρέας”, καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι και μέλη ομογενειακών οργανώσεων.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων