24/05/2022 24/05/2022 Την Κυριακή, 22 Μαΐου, τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ευστάθιου στο προάστιο South Melbourne της Μελβούρνης, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, η επίσημη Δοξολογία για την 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός καλωσόρισε εγκάρδια τους εκπροσώπους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής...
24 Μαΐου, 2022 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 13:26

Ο επίσημος εορτασμός της 81ης επετείου της Μάχης της Κρήτης στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Ο επίσημος εορτασμός της 81ης επετείου της Μάχης της Κρήτης στη Μελβούρνη

Την Κυριακή, 22 Μαΐου, τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ευστάθιου στο προάστιο South Melbourne της Μελβούρνης, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, η επίσημη Δοξολογία για την 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός καλωσόρισε εγκάρδια τους εκπροσώπους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, Αντιναύαρχο κ. Ιωάννη Δρυμούση, τον Σμήναρχο κ. Μιλτιάδη Μιλίτση και τον Στρατιωτικό Ακόλουθο της Ελλάδας στην Αυστραλία, Συνταγματάρχη Ιωάννη Φασιανό.

Εν συνεχεία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση όπου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων (Shrine of Remembrance).

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Συντονιστικό Συμβούλιο Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και της Ελλάδας και την τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Ελληνικών, αλλά και των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων. Στην ομιλία του ο Captain Ainsley Morthorpe τόνισε τη στενή φιλία που ενώνει τους δύο λαούς που συμμάχησαν ενάντια στον φασισμό. Οργανισμοί, σύλλογοι, παροικιακοί φορείς και σχολεία απότισαν φόρο τιμής στους Αυστραλούς, Νεοζηλανδούς και Έλληνες στρατιώτες, καταθέτοντας στεφάνια.

Την πολιτειακή Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Βουλευτής κ. Λη Ταρλάμης. Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου κατάθεσε στεφάνι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

Ακολούθησε τελετή στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο όπου ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό για την επέτειο της ημέρας.

Την Κυριακή το μεσημέρι, η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, υπό την αιγίδα της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και του Συμβουλίου Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και της Ελλάδας, διοργάνωσαν επίσημο Γεύμα Μνήμης προς τιμήν των εναπομεινάντων βετεράνων και των οικογενειών τους. Συγκινητική ήταν η παρουσία του Βετεράνου κ. Charlie Parrott, ο οποίος πολέμησε στην Μάχη της Κρήτης. Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου της Μάχης της Κρήτης και της Ελλάδας, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου παρέδωσε τιμητικό μετάλλιο στο κ. Parrott.

Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, ενώ την πολιτειακή Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Βουλευτής κ. Λη Ταρλάμης. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Υπαρχηγός του Γ.Ε.Ε.Θ.Α., Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Δρυμούσης, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, κ. Γιάννης Νικολακάκης, ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, και ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου της Μάχης της Κρήτης και της Ελλάδας, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων