02/03/2022 02/03/2022 Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ένωσης Θεσσαλονικέων Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Λευκός Πύργος», στην αίθουσα εκδηλώσεων της οργάνωσης, την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και εκφράζοντας τις προσωπικές ευχές του για μία...
02 Μαρτίου, 2022 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2022 - 15:44

Ο Επίσκοπος Κερασούντος ευλόγησε την πίτα της Ένωσης Θεσσαλονικέων

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Κερασούντος ευλόγησε την πίτα της Ένωσης Θεσσαλονικέων

Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ένωσης Θεσσαλονικέων Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Λευκός Πύργος», στην αίθουσα εκδηλώσεων της οργάνωσης, την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και εκφράζοντας τις προσωπικές ευχές του για μία δημιουργική και γεμάτη προσφορά χρονιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, και εκπρόσωπος του Δημαρχείου του Darebin. Με την παρουσία τους, επίσης, τίμησαν την εκδήλωση μέλη και φίλοι της Ένωσης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος κ. Παύλος Μαυρουδής ο οποίος καλωσόρισε τους επισήμους και όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ στον χαιρετισμό του έκανε αναφορά στις δράσεις του περασμένου έτους, αλλά και στους στόχους της νέας χρονιάς, ευχήθηκε να είναι ευκολότερη από την προηγούμενη και να ξεπεράσει ο κόσμος τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία. Δεν έκρυψε, παράλληλα, την ανησυχία του για το μέλλον των συλλόγων της ελληνικής παροικίας, λόγω της μικρής συμμετοχής της νεολαίας.

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, κ. Κακαβελάκης, ο οποίος ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και τον Πρόεδρό της, ευχήθηκε με την σειρά του καλή και εποικοδομητική χρονιά και τόνισε την αξία και την προσφορά των συλλόγων στον απόδημο Ελληνισμό.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Παπαστεργιάδης, μετά από τις ευχές του για μια πιο αισιόδοξη χρονιά, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο για την άψογη συνεργασία τους και ευχήθηκε και τα επόμενα χρόνια να είναι τόσο εποικοδομητικά.

Σημειώνεται ότι η τυχερή της ημέρας, που κέρδισε το φλουρί της Βασιλόπιτας, ήταν η κ. Βάσω Κατσέλα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων