10/12/2022 11/12/2022 Με αφορμή την πρόσφατη εορτή του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, επισκέφτηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στην κωμόπολη Ballarat της περιφερειακής Βικτώριας. Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας...
10 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2022 - 3:33

Ο Επίσκοπος Κερασούντος στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου Ballarat της Βικτώριας

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Κερασούντος στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου Ballarat της Βικτώριας

Με αφορμή την πρόσφατη εορτή του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, επισκέφτηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στην κωμόπολη Ballarat της περιφερειακής Βικτώριας.

Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Κατά την ομιλία του, διαβίβασε στα μέλη της τοπικής Ενορίας – Κοινότητας τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου. Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στην αρετή φιλανθρωπίας που είχε ο Άγιος, επισημαίνοντας ότι είναι το ίδιο μήνυμα που μας δίνει και η επικείμενη εορτή των Χριστουγέννων.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος παρατήρησε ότι ο Άγιος Νικόλαος ήταν κοντά στους φτωχούς, ενώ εξήγησε ότι φτωχός δεν είναι μόνο ο άνθρωπος που δεν έχει φαγητό και υλικά αγαθά, αλλά και όλοι όσοι έχουν κάποιο κενό μέσα τους. «Οφείλουμε να συμμεριζόμαστε ο ένας τον άλλο», τόνισε, «και να γεμίζουμε το κενό του συνανθρώπου μας, το οποίο πολλές φορές πηγάζει από την μοναξιά και την έλλειψη πραγματικής αγάπης».

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το γεγονός ότι οι ομογενείς του Ballarat είχαν συγκεντρώσει τρόφιμα και παιχνίδια για το Χριστουγεννιάτικο έρανο που διενεργεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή, δια της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ, και η διανομή τους θα γίνει την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων