25/07/2022 25/07/2022 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου, στο Forrestfield της Πέρθης την Κυριακή Στ’ Ματθαίου, 24 Ιουλίου 2022. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής (κεντρικός ναός), που είναι αφιερωμένο στη Γέννηση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος...
25 Ιουλίου, 2022 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2022 - 21:57

Ο Επίσκοπος Κυανέων ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πέρθης

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Κυανέων ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πέρθης

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου, στο Forrestfield της Πέρθης την Κυριακή Στ’ Ματθαίου, 24 Ιουλίου 2022. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής (κεντρικός ναός), που είναι αφιερωμένο στη Γέννηση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος επικέντρωσε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και επέστηκε την προσοχή του εκκλησιάσματος στα λόγια του Χριστού προς τους Γραμματείς: «Ινα τί ὑμεῖς ἐνθυμεῖσθε πονηρὰ ἐν ταῖς καρδίαις ὑμῶν; (Γιατί κάνετε πονηρές σκέψεις στις καρδιές σας;)». Με αφορμή αυτά τα συγκλονιστικά λόγια, ο Επίσκοπος Κυανέων υπενθύμισε σε όλους ότι αυτά αποδεικνύουν τη θεότητα του Ιησού Χριστού και ότι ως Θεός, όχι μόνο γνωρίζει τι κρύβεται στις καρδιές μας, αλλά και όλα όσα συμβαίνουν τώρα και στο πιο μακρινό μέλλον με μεγάλη λεπτομέρεια. Επομένως, επισήμανε, είναι αδύνατο να κρυφτεί κανείς από τον παντογνώστη και παντοδύναμο Θεό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος παρέδωσε στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Μακάριο Σουρή, ένα μικρό φωτογραφικό λεύκωμα από τις πρόσφατες χειροτονίες του (εις Διάκονον και εις Πρεσβύτερον) τις οποίες τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος κατά την επίσκεψή του στην Πέρθη.

Το λεύκωμα περιλάμβανε, επίσης, τις δύο ομιλίες που εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος στις ισάριθμες τελετές χειροτονίας, απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο Ηγούμενο.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος υπενθύμισε στους πιστούς ότι στις 24 Ιουλίου η Εκκλησία τιμάει και τη μνήμη του Αγίου Αθηναγόρα του Απολογητή, και για τον λόγο αυτό εξέφρασε τις ευχές του, εκ μέρους όλης της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης, στον εορτάζοντα Αρχιδιάκονο κ. Αθηναγόρα Καρακωνσταντάκη. Συγκεκριμένα, ο Επίσκοπος Κυανέων ευχήθηκε να έχει χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη, για συνεχίσει να υπηρετεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων