21/04/2022 21/04/2022 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και ακολούθησε ο Όρθρος της Αγίας και Μεγάλης Πέμπτης, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Κατά την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου δόθηκε η ευκαιρία στους πιστούς να χριστούν με το Άγιο Έλαιο, ως προετοιμασία για τη...
21 Απριλίου, 2022 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2022 - 11:26

Ο Επίσκοπος Κυανέων στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Κυανέων στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και ακολούθησε ο Όρθρος της Αγίας και Μεγάλης Πέμπτης, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.

Κατά την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου δόθηκε η ευκαιρία στους πιστούς να χριστούν με το Άγιο Έλαιο, ως προετοιμασία για τη Σταύρωση, τον Θάνατο, την Ταφή και την Ανάσταση του Κυρίου.

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου μπορεί να τελείται οποτεδήποτε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο επίσημα τελείται μία φορά το χρόνο στην Εκκλησία την Αγία και Μεγάλη Τετάρτη.

Οι πιστοί προσεγγίζουν το Μυστήριο αυτό ως ίαση ψυχής και σώματος. Διότι, όπως λέει ο Άγιος Ιάκωβος, o Aδελφόθεος: ««Ασθενεί τις εν υμίν; προσκαλεσάσθω τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας, και προσευξάσθωσαν επ’ αυτόν αλείψαντες αυτόν ελαίω εν τω ονόματι του Κυρίου·…» («Είναι κάποιος άρρωστος; Ας προσκαλέσει τους πρεσβυτέρους της Εκκλησίας να προσευχηθούν γι’ αυτόν και να τον αλείψουν με λάδι, επικαλούμενοι το όνομα του Κυρίου…»).

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος έκανε ειδική μνεία στα παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα και τα ευχαρίστησε που υπηρετούν την Εκκλησία, όχι μόνο κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και όλον τον χρόνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων