03/06/2023 03/06/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην Παροικία του Αγίου Νικολάου στο Wallaroo το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 βοηθούμενος από τον π. Παναγιώτη Φωτάκη και τον Διάκονο Ιωάννη Σαριδάκη. Η ταπεινή εκκλησία γέμισε από πολλούς νέους που ταξίδεψαν περίπου δύο ώρες από...
03 Ιουνίου, 2023 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2023 - 16:25

Ο Επίσκοπος Σινώπης στο Wallaroo και στο Port Pirie της Νοτίου Αυστραλίας

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Σινώπης στο Wallaroo και στο Port Pirie της Νοτίου Αυστραλίας

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην Παροικία του Αγίου Νικολάου στο Wallaroo το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 βοηθούμενος από τον π. Παναγιώτη Φωτάκη και τον Διάκονο Ιωάννη Σαριδάκη.

Η ταπεινή εκκλησία γέμισε από πολλούς νέους που ταξίδεψαν περίπου δύο ώρες από την Αδελαΐδα, ως ομάδα από την Κεντρική Επιτροπή Νεολαίας της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Αδελαΐδος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, η Επιτροπή της Παροικίας του Αγίου Νικολάου προσέφερε ένα νόστιμο γεύμα, κατόπιν του οποίου προσφέρθηκε καφές και γλυκά.

Οι νέοι άνδρες και γυναίκες είχαν στη συνέχεια την ευκαιρία να απολαύσουν τη φιλοξενία του κυρίου και της κυρίας Κυριακού, που άνοιξαν το σπίτι τους σε όλους τους επισκέπτες. Ακολούθησε ένας όμορφος περίπατος που επέτρεψε σε όλους να απολαύσουν τον φρέσκο αέρα και την πνευματική συντροφιά αλλήλων.

Οι επισκέπτες αναχώρησαν από το Wallaroo ευχαριστώντας το Θεό για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να περάσουν μια όμορφη ημέρα μαζί.

Αργότερα το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Σιλουανός έκανε το ταξίδι μιας ώρας στο γειτονικό Port Pirie για να τελέσει τον Εσπερινό, ως προετοιμασία για το Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία της επόμενης μέρας.

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Port Pirie, η οποία του χρόνου εορτάζει την 100η επέτειο από την ίδρυσή της.

Ο π. Αχίλλειος Καραμανίδης, πρώην Ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, συμπροσευχήθηκε με τον Θεοφιλέστο μέσα στο Ιερό Βήμα.

 

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων