20/12/2022 20/12/2022 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Ελληνική Κοινότητα Τασμανίας και είχε μακρά συζήτηση με τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου. Τον Θεοφιλέστατο συνόδευε ο π. Δημήτριος Κατσής, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Χόμπαρτ. Καταρχάς, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον αμοιβαίο...
20 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2022 - 11:30

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως Βαρθολομαίος στην Ελληνική Κοινότητα Τασμανίας

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως Βαρθολομαίος στην Ελληνική Κοινότητα Τασμανίας

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Ελληνική Κοινότητα Τασμανίας και είχε μακρά συζήτηση με τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευε ο π. Δημήτριος Κατσής, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Χόμπαρτ.

Καταρχάς, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον αμοιβαίο σεβασμό και τη συνεργασία που υπάρχει με την Κοινότητα από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Καμπέρας.

Με τη σειρά της, η Ελληνική Κοινότητα εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τον Σεβασμιώτατο, για την διάθεση ιερέα προς εξυπηρέτηση των πνευματικών αναγκών των πιστών της περιοχής.

Ο Θεοφιλέστατος τόνισε για άλλη μια φορά τη σημασία της διατήρησης του πνεύματος αγάπης και ενότητας, επισημαίνοντας ότι τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν πρέπει να παραμείνουν στο παρελθόν και ο Ελληνισμός της Τασμανίας να κοιτάξει μπροστά, διασφαλίζοντας ότι θα διατηρήσει την πίστη, τη γλώσσα και τον πολιτισμό του.

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Εμμανουήλ Καλυμνιο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την ευγενική πρόσκληση τους να συναντηθούν. Επίσης, ο Θεοφιλέστατος, εκ μέρους και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ευχήθηκε σε όλους ευλογημένα Χριστούγεννα και καλή νέα χρονιά, με υγεία και ευημερία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων