24/11/2022 24/11/2022 Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, παραβρέθηκε σήμερα, σε κοινοβουλευτική διαθρησκειακή εκδήλωση (Federal Parliamentary Interfaith Breakfast) που πραγματοποιήθηκε στο National Press Club στην αυστραλιανή πρωτεύουσα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν προκαθήμενοι χριστιανικών Εκκλησιών, καθώς και θρησκευτικοί ηγέτες άλλων θρησκειών. Παρευρέθηκαν, επίσης, και εκφώνησαν ομιλίες, ο κ....
24 Νοεμβρίου, 2022 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2022 - 18:39

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως σε κοινοβουλευτική διαθρησκειακή εκδήλωση στην Καμπέρα

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως σε κοινοβουλευτική διαθρησκειακή εκδήλωση στην Καμπέρα

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, παραβρέθηκε σήμερα, σε κοινοβουλευτική διαθρησκειακή εκδήλωση (Federal Parliamentary Interfaith Breakfast) που πραγματοποιήθηκε στο National Press Club στην αυστραλιανή πρωτεύουσα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν προκαθήμενοι χριστιανικών Εκκλησιών, καθώς και θρησκευτικοί ηγέτες άλλων θρησκειών.

Παρευρέθηκαν, επίσης, και εκφώνησαν ομιλίες, ο κ. Peter Dutton, Αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αντιπολίτευσης, και ο κ. Mark Dreyfus, Ομοσπονδιακός Γενικός Εισαγγελέας και Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της Αυστραλίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με διάφορους ηγέτες, μεταφέροντάς τους τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας παρευρέθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, γεγονός που επιβεβαιώνει την δυναμική της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και τον σεβασμό που απολαμβάνει στη σύγχρονη Αυστραλία, ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια μετά την άφιξη Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου.

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων