18/08/2022 19/08/2022 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος παρέστη το πρωί της Τρίτης 16 Αυγούστου 2022 σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Αγγλικανικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δαυίδ, στο Χόμπαρτ, για την έναρξη των εργασιών του πολιτειακού Κοινοβουλίου της Τασμανίας. Πρόκειται για μεγάλη τιμή για την Ιερά Αρχιεπισκοπή, καθώς ήταν η πρώτη φορά που Ορθόδοξος Επίσκοπος προσκλήθηκε...
18 Αυγούστου, 2022 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2022 - 0:30

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως στην εναρκτήρια τελετή του Κοινοβουλίου της Τασμανίας

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως στην εναρκτήρια τελετή του Κοινοβουλίου της Τασμανίας

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος παρέστη το πρωί της Τρίτης 16 Αυγούστου 2022 σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Αγγλικανικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δαυίδ, στο Χόμπαρτ, για την έναρξη των εργασιών του πολιτειακού Κοινοβουλίου της Τασμανίας.

Πρόκειται για μεγάλη τιμή για την Ιερά Αρχιεπισκοπή, καθώς ήταν η πρώτη φορά που Ορθόδοξος Επίσκοπος προσκλήθηκε να παραστεί και να συμμετάσχει στην εν λόγω τελετή.

Παρόντες ήταν ο πολιτειακός Πρωθυπουργός, κ. Jeremy Rockliff, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Mark Shelton, καθώς και άλλα μέλη του κοινοβουλίου της Τασμανίας.

Τον Θεοφιλέστατο κ. Βαρθολομαίο συνόδευε ο π. Δημήτριος Κατσής, εφημέριος της Ενορίας Αγίας Τριάδος Χόμπαρτ.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, Θεοφιλέστατος μετέφερε στον Πρωθυπουργό της Τασμανίας την εκτίμηση και τον σεβασμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

 

 

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων