28/07/2022 28/07/2022 Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την επαρχιακή πόλη Goulburn της Νέας Νοτίου Ουαλίας και προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν κατά τον Εσπερινό της παραμονής της εορτής και στη...
28 Ιουλίου, 2022 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2022 - 15:32

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως στην πανήγυρη του Αγίου Παντελεήμονος στο Goulburn

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως στην πανήγυρη του Αγίου Παντελεήμονος στο Goulburn

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την επαρχιακή πόλη Goulburn της Νέας Νοτίου Ουαλίας και προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν κατά τον Εσπερινό της παραμονής της εορτής και στη Θεία Λειτουργία, την κυριώνυμο ημέρα, ο π. Ιάκωβος Σειριώτης από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Queanbeyan, ο π. Πέτρος Κηπουρός από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καμπέρας, ο π. Αστέριος Ζουριάκας από τον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Λίβερπουλ Σύδνεϋ και ο εφημέριος του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Goulburn, π. Κυριάκος Θεολόγου.

Επίσης, στη Θεία Λειτουργία παρέστη η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος τόνισε πως ο Άγιος Παντελεήμων έλαβε το στέφανο της δόξης για τους εξής λόγους: Πρώτον, γιατί αγάπησε τον Χριστό με όλη του την καρδιά, τοποθετώντας Τον στο κέντρο της ζωής του. Δεύτερον, γιατί αγαπούσε τον συνάνθρωπό του. Ως γιατρός, στόχος του ήταν να υπηρετεί τον πλησίον. Τρίτον, γιατί δεν φοβήθηκε να διακηρύξει την πίστη του, φυλακίστηκε και έλαβε το μαρτύριό του.

Ο Θεοφιλέστατος επισήμανε ότι πρέπει να αγαπάμε τον Θεό, να υπηρετούμε τους αδελφούς μας και να υπερασπιζόμαστε την πίστη μας, πολεμώντας τα πάθη μας που μας οδηγούν στην αμαρτία.

Επιπλέον, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως μίλησε για τη σημασία της ελευθερίας. Τόνισε ότι ο Άγιος Παντελεήμων είχε την επιλογή είτε να ακολουθήσει τον πατέρα του που ήταν ειδωλολάτρης είτε να ακολουθήσει τη μητέρα του που είχε ισχυρή πίστη στον Χριστό. «Με τη χάρη του Θεού πήρε την απόφαση να ακολουθήσει τον Χριστό», παρατήρησε, για να προσθέσει πως «σήμερα τα παιδιά μας πρέπει να αποφασίσουν μόνα τους χωρίς βία και επιμονή αν θέλουν να ζήσουν μια ζωή χριστιανική. Δεν πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά μας».

Κατά τη διήμερο συναναστροφή και επικοινωνία του με το ελληνορθόδοξο ποίμνιο του Goulburn, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ενώ εξέφρασε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, τις καλύτερες ευχές στον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας π. Κυριάκο, στον Πρόεδρο και στο Ενοριακό Συμβούλιο.

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων