19/12/2022 19/12/2022 Τον Σύλλογο Ουκρανών της Τασμανίας, στην πρωτεύουσα της νησιωτικής Πολιτείας, το Χόμπαρτ, επισκέφθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας και Τασμανίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παροχή ηθικής υποστήριξης και η προσφορά βοήθειας εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου. Τον Θεοφιλέστατο συνόδευε ο π. Δημήτριος Κατσής,...
19 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2022 - 12:55

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως στον Σύλλογο Ουκρανών της Τασμανίας

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως στον Σύλλογο Ουκρανών της Τασμανίας

Τον Σύλλογο Ουκρανών της Τασμανίας, στην πρωτεύουσα της νησιωτικής Πολιτείας, το Χόμπαρτ, επισκέφθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας και Τασμανίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παροχή ηθικής υποστήριξης και η προσφορά βοήθειας εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευε ο π. Δημήτριος Κατσής, εφημέριος της Ενορίας Αγίας Τριάδος στο Χόμπαρτ.

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως προσέφερε στην Πρόεδρο του Ουκρανικού Συλλόγου, κ. Tania Tkachuk, μία εικόνα του Χριστού, με την προσευχή να φέρει ο Θεός ειρήνη στην πατρίδα της.

Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τρέφουν αγάπη για τον λαό της Ουκρανίας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και με την απονομή του Τόμου της Αυτοκεφαλίας πριν από περίπου τρία χρόνια, ενώ υπενθύμισε ότι από της ενάρξεως του πολέμου ο Παναγιώτατος καταδίκασε εξαρχής τις ενέργειες της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντας τον αδελφοκτόνο πόλεμο «άδικο και ανίερο».

Ακόμη, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου προς όλους τους Ουκρανούς της Αυστραλίας. Τόνισε δε ότι κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου, η τοπική Εκκλησία έχει προσφέρει 30 υποτροφίες σε παιδιά Ουκρανών μεταναστών και διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας «δε θα γυρίσει την πλάτη» στον λαό της Ουκρανίας.

Τέλος, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως ευχήθηκε ευλογημένα Χριστούγεννα στα παιδιά του Συλλόγου και προσευχήθηκε για την επικράτηση ειρήνης.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ουκρανών της Τασμανίας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την επίσκεψη, την αγάπη και την υποστήριξή του, ενώ του δώρισε ένα βιβλίο με τίτλο «With Ukrainian Greetings, A history of the Ukrainian community in Tasmania».

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων