02/05/2021 02/05/2021 Μέσα σε κλίμα χαρμόσυνο και αναστάσιμο, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σίδνεϊ. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και...
02 Μαΐου, 2021 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2021 - 15:53

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Καθεδρικό Ναό του Σίδνεϊ

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Καθεδρικό Ναό του Σίδνεϊ

Μέσα σε κλίμα χαρμόσυνο και αναστάσιμο, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σίδνεϊ.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και Μελόης κ. Αιμιαλινό, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των Μοναστικών Αδελφοτήτων της πόλεως του Σύδνεϋ.
Πλήθος πιστών, ανάμεσά τους η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς, με τη σύζυγό του, Εμπορική Ακόλουθο, κ. Κάτια Γκίκιζα, προσήλθαν στον Καθεδρικό Ναό για να ακούσουν το αναστάσιμο Ευαγγέλιο και μοιρασθούν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού.

Τα ιερά αναλόγια του Καθεδρικού Ναού κόσμησε με την παρουσία της μικτή νεανική χορωδία, τα μέλη της οποίας απέδωσαν μελωδικά τους ύμνους του Εσπερινού, ενώ το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο ανεγνώσθη σε διάφορες γλώσσες από τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο και από τους κληρικούς.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε τα πασχαλινά αυγά και εν συνεχεία τα μοίρασε στους πιστούς, σε έναν προς έναν, ευχόμενος εγκάρδια χρόνια πολλά, φωτοφόρα και αναστάσιμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων