09/01/2022 09/01/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, μετέβη στο Batemans Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας και επί τη εορτή των Θεοφανίων ιερούργησε, βοηθούμενος από τον π. Ιάκωβο Συριώτη, στην ελληνορθόδοξη εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Στο κήρυγμά του, ενώπιον πολλών...
09 Ιανουαρίου, 2022 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2022 - 10:01

Ο Καθαγιασμός των υδάτων στο Batemans Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Διαδώστε:
Ο Καθαγιασμός των υδάτων στο Batemans Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, μετέβη στο Batemans Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας και επί τη εορτή των Θεοφανίων ιερούργησε, βοηθούμενος από τον π. Ιάκωβο Συριώτη, στην ελληνορθόδοξη εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Στο κήρυγμά του, ενώπιον πολλών οικογενειών που εκκλησιάστηκαν, ο Θεοφιλέστατος τόνισε τη σημασία της ανατροφής των παιδιών με το σωστό ορθόδοξο ήθος και φρόνημα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό και μετέφερε στους την αγάπη και τις θερμές ευχές του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου.

Στη συνέχεια, μετέβη σε παράκτια τοποθεσία για την τελετή Καθαγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Τον Σταυρό έπιασε ο νεαρός Χρυσόστομος, από την Ενορία Αναστάσεως του Χριστού, στο Kogarah του Σύδνεϋ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής.

 

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του ότι στη Νέα Νότια Ουαλία τα Θεοφάνια δεν αποτελούν επίσημη αργία, η Ορθόδοξη Εκκλησία τελεί την Θεία Λειτουργία συνήθως την Κυριακή αμέσως μετά, ώστε να μπορεί να συμμετάσχει το ποίμνιο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων