21/02/2022 21/02/2022 Επίσημη επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σύδνεϋ πραγματοποίησε το Σάββατο ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας, ο οποίος έφτασε από την Καμπέρα γι᾽ αυτό το σκοπό. Τον κ. Παπακώστα καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίος τον ξενάγησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου...
21 Φεβρουαρίου, 2022 - 8:55

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Διαδώστε:
Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Επίσημη επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σύδνεϋ πραγματοποίησε το Σάββατο ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας, ο οποίος έφτασε από την Καμπέρα γι᾽ αυτό το σκοπό.

Τον κ. Παπακώστα καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίος τον ξενάγησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τον ενημέρωσε για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης του ιστορικού και διατηρητέου κτιρίου του Ναού, μετά τη ζημία που υπέστη λόγω της καταστρεπτικής πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος και ο Έλληνας διπλωμάτης είχαν μια εγκάρδια συζήτηση, με επίκεντρο τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας και τα πεδία συνεργασίας των διπλωματικών αρχών της Ελλάδος με την τοπική Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Παράλληλα, ο κ. Παπακώστας είχε την ευκαιρία να μελετήσει τα αρχιτεκτονικά σχέδια των νέων εγκαταστάσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και της νέας Θεολογικής Σχολής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, η επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Αυστραλία, κα Κάτια Γκίκιζα, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καράς.

Τέλος, ο Πρέσβης της Ελλάδος επισκέφθηκε την αρχιεπισκοπική κατοικία, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων