02/04/2023 02/04/2023 Την Κυριακή Ε’ Νηστειών, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα, στο προάστιο Sunshine της Μελβούρνης, έλαβαν χώρα εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους ήρωες της ΕΟΚΑ, με αφορμή την Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, που σηματοδοτεί την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα στην Κύπρο. Των επετειακών εκδηλώσεων προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος...
02 Απριλίου, 2023 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2023 - 13:39

Οι Έλληνες της Μελβούρνης τίμησαν τους ήρωες της ΕΟΚΑ (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Οι Έλληνες της Μελβούρνης τίμησαν τους ήρωες της ΕΟΚΑ (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή Ε’ Νηστειών, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα, στο προάστιο Sunshine της Μελβούρνης, έλαβαν χώρα εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους ήρωες της ΕΟΚΑ, με αφορμή την Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, που σηματοδοτεί την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα στην Κύπρο.

Των επετειακών εκδηλώσεων προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο.

Ο Θεοφιλέστατος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω και, στη συνέχεια, στο μνημείο πεσόντων που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των αγωνιστών και πεσόντες κατά τον απελευθερωτικό αγώνα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των ηρώων.

Παρόντες στις επετειακές εκδηλώσεις ήταν η Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Αντώνιος Σαμμούτης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, πρόεδροι και εκπρόσωποι ελληνικών και κυπριακών συλλόγων και οργανισμών, καθώς επίσης μαθητές του ελληνορθοδοόξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος διαβίβασε σε όλους τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ενώ συνεχάρη τους οργανωτές των επετειακών εκδηλώσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων