30/11/2020 30/11/2020 Mε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, εορτάστηκε τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στο Κολλέγιο του Αγίου Ανδρέου στην Πέρθη. Όλοι οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, όπως επίσης και η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου. Ο...
30 Νοεμβρίου, 2020 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2020 - 14:45

Οι μαθητές τίμησαν τον προστάτη του σχολείου τους

Διαδώστε:
Οι μαθητές τίμησαν τον προστάτη του σχολείου τους

Mε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, εορτάστηκε τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στο Κολλέγιο του Αγίου Ανδρέου στην Πέρθη.

Όλοι οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, όπως επίσης και η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου.

Ο Θεοφιλέστατος υπενθύμισε στους μαθητές ότι ο Απόστολος Ανδρέας δεν είναι μόνο ο προστάτης Άγιος του σχολείου τους, αλλά και της Θεολογικής Σχολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σύδνεϋ, καθώς και ο ιδρυτής της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Επίσκοπος Κυανέων ζήτησε από όλους να θυμούνται στις προσευχές τους το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, και υπενθύμισε την ιστορική επίσκεψη του Παναγιωτάτου στο σχολείο του Αγίου Ανδρέου τον Νοέμβριο του 1996.

Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος αναφέρθηκε στην πρόσφατη εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, δηλώνοντας ότι: “Το μεγαλύτερο δώρο που μας έδωσε ο Θεός εδώ στην Αυστραλία είναι το ότι ανήκουμε εκκλησιαστικώς, κανονικώς και διοικητικώς στην Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό γι’ αυτήν την μεγάλη ευλογία, διότι δίχως την κανονική υπόσταση που μας παρέχει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, δε θα είχαμε προοδεύσει, ούτε θα ήμασταν ενωμένοι ως μία ενιαία Αρχιεπισκοπή σήμερα, η οποία ανήκει στην Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία”.

Ακολουθώντας τα λόγια του Θεοφιλεστάτου, μαθητές ανέγνωσαν σημεία από το βίο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων