11/01/2023 11/01/2023 Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και την καθοδήγηση του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Καμπέρας, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίου, τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα, στο Jervis Bay και στο Batemans Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Στην Καμπέρα η τελετή του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου...
11 Ιανουαρίου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2023 - 14:22

Οι τελετές Αγιασμού των υδάτων στην Καμπέρα, το Jervis Bay και το Batemans Bay

Διαδώστε:
Οι τελετές Αγιασμού των υδάτων στην Καμπέρα, το Jervis Bay και το Batemans Bay

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και την καθοδήγηση του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Καμπέρας, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίου, τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα, στο Jervis Bay και στο Batemans Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Στην Καμπέρα η τελετή του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού έλαβε χώρα στην τοποθεσία Casuarina Sands Reserve, από τον π. Πέτρο Κηπουρό, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καμπέρας. Τον Σταυρό έπιασε ο νεαρός Νικήτας Παράσχος, φοιτητής Πανεπιστημίου.

Στο Jervis Bay της αντίστοιχης τελετής προέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Παναγιώτης Μαυρομμάτης, συνεφημέριος του Ιερού ΝαούΑγίας Ευφημίας στο Bankstown του Σύδνεϋ και Διευθυντής του ομώνυμου Κολλεγίου. Τον Τίμιο Σταυρό από τη θάλασσα, στο Plantation Point Reserve, ανέσυρε ο νεαρός Γιάννης Χατζησάββας, πρόσφατα νυμφευμένος.

Τέλος, στην πόλη Batemans Bay, που βρίσκεται επίσης στην ανατολική ακτή της Αυστραλία, η τελετή του Αγιασμού των υδάτων τελέστηκε από τον π. Ιάκωβο Συριώτη, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Queanbeyan, και τον Σταυρό έπιασε ο νεαρός Μιχαήλ Βουδούρης.

Οι πατέρες μετέφεραν στους πιστούς την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου και ευχήθηκαν σε όλους να έχουν μια ευλογημένη, με υγεία και ευημερία.

 

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων