31/08/2020 31/08/2020 Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης της μοναδικής ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησία της Καμπέρας στην Αυστραλία, η οποία είχε υποστεί εκτεταμμένες καταστροφές από το χαλάζι τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με δημοσίευμα των canberratimes.com.au είχε καταστραφεί το 80% της στέγης του Αγίου Νικολάου έσπασαν βιτρό και καταστράφηκαν αγιογραφίες. «Ήταν μια μεγάλη καταστροφή», είπε ο ιερέας της ενορίας του Αγίου...
31 Αυγούστου, 2020 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2020 - 10:37

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στον Άγιο Νικόλαο της Καμπέρας

Διαδώστε:
Ολοκληρώνονται οι εργασίες στον Άγιο Νικόλαο της Καμπέρας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης της μοναδικής ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησία της Καμπέρας στην Αυστραλία, η οποία είχε υποστεί εκτεταμμένες καταστροφές από το χαλάζι τον περασμένο Ιανουάριο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των canberratimes.com.au είχε καταστραφεί το 80% της στέγης του Αγίου Νικολάου έσπασαν βιτρό και καταστράφηκαν αγιογραφίες.
«Ήταν μια μεγάλη καταστροφή», είπε ο ιερέας της ενορίας του Αγίου Νικολάου π. Πέτρος Κήπουρος. «Ήταν πολύ λυπηρό για την ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα της Καμπέρα».
Καθώς οι λειτουργίες δεν τελούνται στους ναούς εξαιτίας της πανδημίας, τα συνεργία μπόρεσαν να εργαστούν εντατικά και να επισκευάσουν τις ζημιές.
“Με αυτήν την κατάσταση με την πανδημία , ήταν μια καλή ευκαιρία να διορθώσουμε τα πάντα”, είπε ο π. Πέτρος, προσθέτοντας ότι η ομογένεια κινητοποιήθηκε αμέσως και προσέφερε αρκετά χρήματα
«Είχαμε μια συνέντευξη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και μετά από 10 λεπτά μια ελληνίδα κυρία τηλεφώνησε και είπε:« Κοίτα πάτερ, σε έχω δει στην τηλεόραση και θα ήθελα να προσφέρω 50.000 $ για την αποκατάσταση του θόλου» υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων