12/12/2022 12/12/2022 Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, τα μέλη της ελληνορθόδοξης Ενορίας στο προάστιο Kingsford του Σύδνεϋ τίμησαν και φέτος τη μνήμη του Προστάτη τους, Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, Επισκόπου Τριμυθούντος. Η φετινή πανήγυρις είχε ιστορικό χαρακτήρα, ένεκα της πρόσφατης αποφάσεως περί μετατροπής της Ενορίας-Κοινότητας σε Ενορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. «Με την απόφαση αυτή, εξασφαλίζετε το...
12 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:20

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα στο Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα στο Σύδνεϋ

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, τα μέλη της ελληνορθόδοξης Ενορίας στο προάστιο Kingsford του Σύδνεϋ τίμησαν και φέτος τη μνήμη του Προστάτη τους, Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, Επισκόπου Τριμυθούντος. Η φετινή πανήγυρις είχε ιστορικό χαρακτήρα, ένεκα της πρόσφατης αποφάσεως περί μετατροπής της Ενορίας-Κοινότητας σε Ενορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

«Με την απόφαση αυτή, εξασφαλίζετε το μέλλον της Ενορίας για τις επόμενες γενιές», τόνισε, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας, 12 Δεκεμβρίου, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, π. Στυλιανό Σκούτα, τον Πρόεδρο κ. Ηλία Οικονόμου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας, καθώς και όλους τους ενορίτες που εμπιστεύτηκαν την τοπική Εκκλησία και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως διαβίβασε στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν τις ευχές και την ευλογία του Ποιμενάρχου τους, ενώ υπενθύμισε ότι ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί και θα ιερουργήσει στην Ενορία τους.

Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος μίλησε καταλλήλως για τον τιμώμενο Άγιο, αναφερόμενος σε σημαντικές πτυχές του βίου του και στις πολλές αρετές που τον κοσμούσαν. Παρότρυνε, μάλιστα, τους πιστούς να προσπαθήσουν μιμηθούν τη ζωή του Αγίου Σπυρίδωνος, εστιάζοντας στη φιλανθρωπία του και στην ευγένειά του έναντι των συνανθρώπων του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Αγίου εντός του Ιερού Ναού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων