10/05/2019 10/05/2019 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/5/2019, Πασχαλινή εκδήλωση στο σχολείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πέρθη της Δ. Αυστραλίας. Η εναρκτήρια προσευχή αποτελούνταν από το “Χριστός Ανέστη” σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Σερβικά και Ρουμανικά). Στην συνέχεια μαθήτριες του σχολείου ανέγνωσαν την Αναστάσιμη περικοπή από το κατά Μάρκον Ευαγγέλιον και μίλησαν για το νόημα του Πάσχα και τον...
10 Μαΐου, 2019 - 12:19

Πασχαλινή εκδήλωση στο Σχολείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πέρθη

Διαδώστε:
Πασχαλινή εκδήλωση στο Σχολείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πέρθη

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/5/2019, Πασχαλινή εκδήλωση στο σχολείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πέρθη της Δ. Αυστραλίας.
Η εναρκτήρια προσευχή αποτελούνταν από το “Χριστός Ανέστη” σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Σερβικά και Ρουμανικά). Στην συνέχεια μαθήτριες του σχολείου ανέγνωσαν την Αναστάσιμη περικοπή από το κατά Μάρκον Ευαγγέλιον και μίλησαν για το νόημα του Πάσχα και τον συμβολισμό του κόκκινου αυγού.


Ακολούθησε η ευλογία των κόκκινων αυγών και το παραδοσιακό έθιμο «σπάσιμο των αυγών», που έγινε στη σκηνή μεταξύ των διευθυντών του Δημοτικού και του Γυμνασίου και μαθητών από όλες τις τάξεις.
Επίσης, στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι μαθητές έλαβαν από τον πατέρα Ελπίδιο και τον πατέρα Μιλάν ένα παραδοσιακό Πασχαλινό κουλουράκι. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα αφιέρωμα στην “Μητέρα Παναγιά” επ´ευκαιρία της επικείμενης Ημέρας της Μητέρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων