16/02/2022 16/02/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, επί τη ενάρξει της περιόδου του Τριωδίου την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 13 Φεβρουαρίου 2022. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε την έναρξη των μαθημάτων της νέας χρονιάς για το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας. Στο κήρυγμά του,...
16 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2022 - 16:15

Πέρθη: Αγιασμός έναρξης Κατηχητικού Σχολείου στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Διαδώστε:
Πέρθη: Αγιασμός έναρξης Κατηχητικού Σχολείου στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, επί τη ενάρξει της περιόδου του Τριωδίου την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 13 Φεβρουαρίου 2022.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε την έναρξη των μαθημάτων της νέας χρονιάς για το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας.

Στο κήρυγμά του, κατά τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος Κυανέων ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφέρεται στην παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, και κατέθεσε τον προβληματισμό του σχετικά με την υπερηφάνεια του Φαρισαίου, ο οποίος ως θρησκευόμενος έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα από το να καυχιέται για την καλοσύνη του ενώπιον του Θεού. Ο τελώνης, από την άλλη, που πολλοί θα τον έβλεπαν ως αμαρτωλό άνθρωπο, επέδειξε υποδειγματική ταπεινοφροσύνη ενώπιον του Θεού.

Στο μήνυμά του, λοιπόν, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν την ταπεινοφροσύνη του τελώνη κατά την πνευματική περίοδο του Τριωδίου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργία, κατά τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς, ο Θεοφιλέστατος απευθύνθηκε σε όλα τα παιδιά και τους δασκάλους του Κατηχητικού Σχολείου, μεταφέροντάς τους καταρχάς τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Ακολούθως, έθεσε στα παιδιά διάφορες ερωτήσεις σχετικά με βασικές γνώσεις της Ορθόδοξης Θεολογίας και εντυπωσιάστηκε πολύ από τις απαντήσεις που έδωσαν οι μαθητές. Ο Επίσκοπος Κυανέων δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους δασκάλους τους για τις εξαιρετικές γνώσεις που έχουν μεταδώσει στα παιδιά.

Τέλος, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας, π. Ελευθέριος Γεροβασίλης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Ελπίδιο που ευλόγησε τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου και εξέφρασε την εκτίμηση και την αγάπη των μελών της Ενορίας προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, καθώς και την ανυπομονησία όλων να τον υποδεχθούν στην επόμενη επίσκεψή του στην Ενορία τους.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων