12/01/2023 12/01/2023 Ο Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος επισκέφθηκε τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Hellenic Aged Care στην Πέρθη για την ετήσια τελετή του Αγιασμού επί τη εορτή των Θεοφανείων. Ο Θεοφιλέστατος, βοηθούμενος από τον εφημέριο της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, π. Ελευθέριο Γεροβασίλη, επισκέφθηκε και τους 92 ενοίκους της μονάδας, καθώς και το προσωπικό, και τους ευλόγησε...
12 Ιανουαρίου, 2023 - 10:56
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2023 - 10:58

Πέρθη: Επίσκεψη Επισκόπου Κυανέων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

Διαδώστε:
Πέρθη: Επίσκεψη Επισκόπου Κυανέων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

Ο Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος επισκέφθηκε τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Hellenic Aged Care στην Πέρθη για την ετήσια τελετή του Αγιασμού επί τη εορτή των Θεοφανείων.

Ο Θεοφιλέστατος, βοηθούμενος από τον εφημέριο της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, π. Ελευθέριο Γεροβασίλη, επισκέφθηκε και τους 92 ενοίκους της μονάδας, καθώς και το προσωπικό, και τους ευλόγησε με τον Τίμιο Σταυρό και με το καθαγιασμένο ύδωρ που φυλάσσεται από την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού που τελέστηκε στις 5 και 6 Ιανουαρίου.

Ορισμένοι κάτοικοι αντικρίζοντας τον Τίμιο Σταυρό, με ευλάβεια έψαλαν από κοινού το Απολυτίκιο της εορτής: «Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε..», ενώ άλλοι έπιναν από τον αγιασμό.

Ήταν συγκινητικό ότι τόσο οι Ορθόδοξοι ένοικοι, όσο και οι μη Ορθόδοξοι, πλησίασαν για να ευλογηθούν από τον Τίμιο Σταυρό. Επιπλέον, πολλά μέλη οικογενειών των ενοίκων, που έτυχε να επισκεφθούν τη μέρα αυτή τους οικείους τους, ζήτησαν επίσης να ευλογηθούν.

Σημειώνεται ότι η μονάδα Hellenic Aged Care βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης, ενώ συστεγάζεται με το ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Ανδρέου, εξασφαλίζοντας ένα αίσθημα κοινότητας με τους μαθητές, οι οποίοι επισκέπτονται τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

 

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από vema

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων