09/05/2022 09/05/2022 Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, το προάστιο Dianella της Πέρθης. Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου: – Νέα εκκλησιαστικά χαλιά Axminster έχουν στρωθεί σε όλη την εκκλησία. Από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης απευθύνονται θερμές ευχαριστίες στις δύο οικογένειες που προσέφεραν...
09 Μαΐου, 2022 - 19:07
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2022 - 18:57

Πέρθη: Εργασίες στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Dianella

Διαδώστε:
Πέρθη: Εργασίες στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Dianella

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, το προάστιο Dianella της Πέρθης.

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου:

– Νέα εκκλησιαστικά χαλιά Axminster έχουν στρωθεί σε όλη την εκκλησία. Από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης απευθύνονται θερμές ευχαριστίες στις δύο οικογένειες που προσέφεραν ανώνυμα 10.000 δολάρια η καθεμιά, καθώς και σε όσους στήριξαν την εκκλησία μέσω της Λοταρίας (Church Raffle) το 2021, απ’ όπου συγκεντρώθηκαν τα υπόλοιπα απαιτούμενα χρήματα. Σημειώνεται ότι για το 2022 το «Church Raffle» θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλά έργα προς υλοποίηση στο εξωτερικό του κτιρίου του ιερού ναού.

– Στην είσοδο της εκκλησίας τοποθετήθηκαν νέες διπλές ξύλινες πόρτες. Αυτές αντικατέστησαν τις παλιές, οι οποίες πρόσφατα υπέστησαν ζημιές από διαρρήκτες. Οι άλλες τρεις εξωτερικές πόρτες στο κάτω επίπεδο της εκκλησίας άλλαξαν επίσης πριν από μερικές εβδομάδες. Η πόρτα στη βόρεια πλευρά του κτιρίου της εκκλησίας μετατράπηκε σε πυροσβεστική πόρτα έκτακτης ανάγκης που πληροί πλέον τα Πρότυπα Health Public Building Regulation Standards.

– Πραγματοποιήθηκε πολύ λεπτομερής καθαρισμός σε ολόκληρο τον ναό, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των εικόνων, όπως η Πλατυτέρα στον ανατολικό πλευρικό τοίχο, ψηλά πάνω από το Ιερό, και οι εικόνες στο τέμπλο. Επαγγελματική ομάδα καθαρισμού, αποτελούμενη από πέντε άτομα, προσέφερε τις υπηρεσίες της δωρεάν. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη και την Ιωάννα και στη δυναμική ομάδα τους για τις εξαιρετικές τους υπηρεσίες καθαρισμού», απευθύνει η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης.

– Τριάντα νεαροί άνδρες αφιέρωσαν εθελοντικά τον χρόνο τους, για να αφαιρέσουν και να αντικαταστήσουν όλα τα στασίδια και τα έπιπλα της εκκλησίας, πριν και μετά το στρώσιμο του τάπητα. Αυτό ήταν ένα τεράστιο έργο, αναγνωρίζει η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια, και απευθύνει θερμότατες ευχαριστίες στους εθελοντές, εξαίροντας την προθυμία τους να βοηθήσουν.

– Η παραγγελία για τα νέα εκκλησιαστικά έπιπλα έχει γίνει και θα φτάσει φέτος από την Ελλάδα.

Εκ μέρους του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου και του Ιερατικώς Προϊσταμένου της Ενορίας, π. Ιωάννη Αθανασίου, απευθύνονται ευχαριστίες προς όλους για τη διαρκή αγάπη και στήριξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων