10/10/2021 10/10/2021 Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, τα παιδιά της Εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Πέρθη απόλαυσαν μια μέρα συναναστροφής και δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021. Η μέρα ήταν πολύ καλή από 75 παιδιά, καθώς και γονείς, παππούδες και φροντιστές. Ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία...
10 Οκτωβρίου, 2021 - 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2021 - 20:51

Πέρθη: Ημέρα συναναστροφής των παιδιών της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Διαδώστε:
Πέρθη: Ημέρα συναναστροφής των παιδιών της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, τα παιδιά της Εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Πέρθη απόλαυσαν μια μέρα συναναστροφής και δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021.

Η μέρα ήταν πολύ καλή από 75 παιδιά, καθώς και γονείς, παππούδες και φροντιστές. Ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία το πρωί για όλα τα παιδιά, τιμώντας την εορτή του Αγίου Θωμά του Αποστόλου. Στο τέλος της λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο και όλα τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν να προσευχηθούν για τις ψυχές όλων των μελών της οικογένειάς τους, και ιδιαίτερα των παππούδων τους, που είχαν πεθάνει.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε πρωινό τσάι έξω για όλα τα παιδιά, το οποίο χορηγούσαν και ετοίμαζαν οι κυρίες του Κεντρικού Φιλοπτώχου της Αγίας Ταβίθας.

Οι κύριες δραστηριότητες της ημέρας χωρίστηκαν στα δύο. Τα παιδιά του Λυκείου συμμετείχαν σε ένα μάθημα μαγειρικής που διοργανώθηκε από την Ένωση Καστελλοριζίων δυτικής Αυστραλίας στη Πέρθη. Τα παιδιά του Δημοτικού συμμετείχαν σε μια δραστηριότητα όπου έκαναν ειδικά δώρα για τους ηλικιωμένους. Τα παιδιά του δημοτικού στόλισαν υπέροχα ειδικές κούπες καφέ και στη συνέχεια τοποθέτησαν μέσα στην κούπα δώρα που περιλάμβαναν μία μικρή εικόνα, κάρτα με ένα προσωπικό μήνυμα, καφέ, τσάι και μια κρέμα χεριών. Οι κούπες τυλίχθηκαν στη συνέχεια ξεχωριστά.

Ο Ιερέας της ενορίας, π. Τέρυ Γεροβασίλης, θα μοιράσει τα ειδικά δώρα στους ορθόδοξους κατοίκους των διαφόρων γηροκομείων της περιοχής καθώς και στους ηλικιωμένους θαμώνες στο «Café Zoe», του οίκου ευγηρίας του Αγίου Βασιλείου, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αρχιεπισκοπής στα γραφεία της Περιφέρειας της Πέρθης στην Dianella.

Ολοκληρώνοντας την ημέρα, τα παιδιά συμμετείχαν σε μία σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων με θέματα που αφορούν την Εκκλησία. Τα παιδιά συζήτησαν για τα σημαντικά μαθήματα αγάπης και φροντίδας που πρέπει να κατέχουν στη σχολική και οικογενειακή τους ζωή.

Επίσης ο π. Τέρυ απέδωσε τα εύσημα και την εκτίμηση στις μητέρες της Ενορίας που προσέφεραν εθελοντικά το χρόνο τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη ημέρα, καθώς και στην Κεντρική Φιλόπτωχο της Αγίας Ταβιθά και την Ένωση Καστελλοριζίων Δυτικής Αυστραλίας στη Πέρθη.

πηγή: vema.com.au

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων