16/08/2021 16/08/2021 Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας. Οι διήμεροι εορτασμοί ξεκίνησαν με τον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε το Σάββατο, 14 Αυγούστου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου. Οι πιστοί και οι κληρικοί από όλες τις ενορίες της Πέρθης...
16 Αυγούστου, 2021 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2021 - 21:17

Πέρθη: Με λιτάνευση της Εικόνος εόρτασαν την Κοίμηση της Παναγίας

Διαδώστε:
Πέρθη: Με λιτάνευση της Εικόνος εόρτασαν την Κοίμηση της Παναγίας

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας.

Οι διήμεροι εορτασμοί ξεκίνησαν με τον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε το Σάββατο, 14 Αυγούστου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου. Οι πιστοί και οι κληρικοί από όλες τις ενορίες της Πέρθης παρακολούθησαν αυτήν την πολύ ιδιαίτερη Ακολουθία, κατά την οποία εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας μπροστά στον όμορφα διακοσμημένο Επιτάφιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στο εκκλησίασμα και εξήγησε συνοπτικά πώς όλη η ζωή της Παναγίας ήταν γεμάτη από παράδοξα γεγονότα – από τη γέννησή της και την είσοδό της στον Ναό, μέχρι τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Κοίμησή της.

Την Κυριακή, ανήμερα της μεγάλης εορτής, στον ίδιο ναό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος. Παρέστησαν η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, ο Πρόεδρος της Ενορίας-Κοινότητας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κ. Ιωάννης Καρακατσανάκης, καθώς και πλήθος πιστών.

Κατά τη Θεία Λειτουργία αναγνώστηκε, στα Ελληνικά και Αγγλικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου για τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος στο μήνυμά του τόνισε τη σημασία του να μη χάνουμε την ελπίδα και να δείχνουμε πάντα πίστη και αφοσίωση στο θέλημα του Θεού.

Επίσης, αναγνώστηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για τον έρανο υπέρ των πυρόπληκτων από τις πρόσφατες καταστρεπτικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, όπου ενθάρρυνε τους πιστούς να συμβάλουν σε αυτόν τον πολύ ιερό σκοπό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας περίξ του Ιερού Ναού.

Προ της Απολύσεως, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος μετέφερε στους πιστούς τις ευλογίες και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα στις εγκαταστάσεις της ενορίας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων