01/04/2023 01/04/2023 Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος προέστη της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Northbridge της Πέρθης. Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος ανέφερε πώς την Ε’ Παρασκευή της Μεγάλης και Αγίας Τεσσαρακοστής οι πιστοί προσφέρουν δύο...
01 Απριλίου, 2023 - 15:00

Πέρθη: Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Διαδώστε:
Πέρθη: Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος προέστη της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Northbridge της Πέρθης.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος ανέφερε πώς την Ε’ Παρασκευή της Μεγάλης και Αγίας Τεσσαρακοστής οι πιστοί προσφέρουν δύο δώρα στη Μητέρα του Θεού. Το πρώτο δώρο ειναι ο Κανών του Ακαθίστου που συνέθεσε ο Άγιος Ιωσήφ ο Υμνογράφος. Το δεύτερο δώρο είναι οι Χαιρετισμοί που απαγγέλλονται μπροστά στην εικόνα της Θεοτόκου που αποτελούνται από 24 στροφές, που αποτελούν ένα από τα βαθιά υμνολογικά αριστουργήματα της Εκκλησίας, διατεταγμένα με τόσο καλλιτεχνικό τρόπο, ακολουθώντας το ελληνικό αλφάβητο, και σε σύνθεση του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού.

Ο Θεοφιλέστατος επισήμανε ότι «η προσφορά των δύο αυτών δώρων δείχνει τη μεγάλη αγάπη και τιμή που τρέφουν οι Ορθόδοξοι προς τη Βασίλισσα των Ουρανών».

Μετά την Ακολουθία, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ελπίδιος χοροστάτησε στην Κατανυκτική Αγρυπνία που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου του Αθωνίτου, στον χώρο της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννη προς τιμή της Παναγίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων