25/10/2021 25/10/2021 Οι πιστοί της Πέρθης είχαν την ευλογία, για άλλη μια φορά, να παρακολουθήσουν και να βιώσουν την κατάνυξη της αρχαιότερης μορφής της Θείας Λειτουργίας, το τυπικό της οποίας είχε συνθέσει ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος, πρώτος Επίσκοπος Ιεροσολύμων. Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, η αρχαιοπρεπής Θεία...
25 Οκτωβρίου, 2021 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2021 - 19:07

Πέρθη: Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

Διαδώστε:
Πέρθη: Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

Οι πιστοί της Πέρθης είχαν την ευλογία, για άλλη μια φορά, να παρακολουθήσουν και να βιώσουν την κατάνυξη της αρχαιότερης μορφής της Θείας Λειτουργίας, το τυπικό της οποίας είχε συνθέσει ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος, πρώτος Επίσκοπος Ιεροσολύμων.

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, βοηθούμενου από τους κληρικούς της Δυτικής Αυστραλίας. Την λειτουργία παρακολούθησε πλήθος πιστών από όλη την Πέρθη.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου και υπενθύμισε σε όλους ότι η βασική ουσία όλων των Λειτουργιών είναι ο καθαγιασμός και η μεταβολή του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού και αγιασμός του ψωμιού και του κρασιού στο Σώμα και το Αίμα του Χριστού και η κοινωνία των πιστών.

Σημειώνεται ότι η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τελείται δύο φορές το χρόνο: στις 23 Οκτωβρίου, που είναι η εορτή του Αγίου, καθώς και την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου έδωσε σε όλους την ευκαιρία να διαπιστώσουν πώς οι πιστοί των πρωτοχριστιανικών χρόνων τιμούσαν τον Θεό και πώς εξελίχθηκαν οι μεταγενέστερες Θείες Λειτουργίες του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων