26/05/2021 26/05/2021 Την Τρίτη, 25 Μαΐου, το ελληνορθόδοξο σχολείο του Αγίου Ανδρέα στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας διοργάνωσε μια ειδική εκδήλωση για την 102η επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυαένων κ. Ελπίδιος. Κατά την έναρξη, ο...
26 Μαΐου, 2021 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2021 - 8:17

ΠΕΡΘΗ: Τίμησαν τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης

Διαδώστε:
ΠΕΡΘΗ: Τίμησαν τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης

Την Τρίτη, 25 Μαΐου, το ελληνορθόδοξο σχολείο του Αγίου Ανδρέα στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας διοργάνωσε μια ειδική εκδήλωση για την 102η επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυαένων κ. Ελπίδιος.

Κατά την έναρξη, ο Θεοφιλέστατος έψαλε το “Χριστός Ανέστη” και ανέγνωσε το ευαγγελικό απόσπασμα για την Ανάσταση από το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο. Ακολούθως, μετέφερε στους μαθητές και στο προσωπικό του Σχολείου την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Οι μαθητές τίμησαν τις δύο επετείους με την παρουσίαση ύμνων, ποιημάτων και χορών από τις παραδόσεις του Πόντου και της Κρήτης. Η Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Dawn Clements, μίλησε για την ιδιαίτερη σημασία, ιδίως, της Μάχης της Κρήτης, για τον ελληνικό και τον αυστραλιανό λαό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση έλαβαν μέρος εν ενεργεία και πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας, καθώς και επιζώντες απόμαχοι πολεμιστές που είχαν λάβει μέρος στη Μάχη της Κρήτης. Συγκεκριμένα, παρέστη μεταξύ άλλων ο κ. Arthur Leggett, ο οποίος διάγει το 102ο έτος της ηλικίας του και είναι ο τελευταίος επιζών στρατιώτης της Μάχης της Κρήτης στη Δυτική Αυστραλία. Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μετέφερε στον κ. Leggett την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του Σεβασμιωτάτου κ. Μακάριου για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον λαό της Κρήτης. Επίσης, υπενθύμισε στον κ. Leggett ότι θα μπορούσε να πολεμούσε μαζί με τους παππούδες του Σεβασμιωτάτου στην Κρήτη, ενώ, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης, φίλησε το δεξί χέρι του παλαίμαχου πολεμιστή, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού.

Ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του κ. Norm Eaton, που δυστυχώς απεβίωσε τις τελευταίες ημέρες. Ο κ. Eaton υπηρέτησε στη Μάχη της Κρήτης και ήταν πρόσφατα παρών στην εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο φερώνυμο παρεκκλήσι στο Prevelly της Δυτικής Αυστραλίας. Το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη στο Prevelly είχε χτιστεί από τον Αυστραλό στρατιώτη προς τιμήν των μοναχών του μοναστηριού Πρέβελη στην Κρήτη, όπου οι πολεμιστές έβρισκαν προστασία και βοήθεια κατά τη διάρκεια της Μάχης.

Τέλος, στην εκδήλωση παρέστη η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, η οποία επίσης ευχαρίστησε τον κ. Leggett και τους άλλους Αυστραλούς στρατιώτες για τη μεγάλη προσφορά και θυσία τους για την προστασία του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων