06/12/2021 07/12/2021 Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικο Γεύμα την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στην Αίθουσα της Κοινότητας, με τη συμμετοχή 180 ατόμων που απόλαυσαν ένα μεσημεριανό γεύμα με ψάρι και πατάτες,...
06 Δεκεμβρίου, 2021 - 17:18
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2021 - 1:17

Πέρθη: Χριστουγεννιάτικο γεύμα της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Διαδώστε:
Πέρθη: Χριστουγεννιάτικο γεύμα της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικο Γεύμα την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στην Αίθουσα της Κοινότητας, με τη συμμετοχή 180 ατόμων που απόλαυσαν ένα μεσημεριανό γεύμα με ψάρι και πατάτες, το οποίο ετοίμασαν τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, με την οικογένειά της.

Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν παρακολουθώντας χριστουγεννιάτικη παράσταση, την οποία παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κατηχητικού Σχολείου. Τα παιδιά αφηγήθηκαν βιβλική ιστορία της Γεννήσεως του Χριστού και παρουσίασαν τραγούδια στα ελληνικά και στα αγγλικά. Στο τέλος της παράστασής τους, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας, π. Ελευθέριος Γεροβασίλης, συνεχάρη όλα τα παιδιά για την υπέροχη παρουσία τους,, καθώς και για την τακτική φοίτησή τους στο Κατηχητικό Σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο π. Ελευθέριος συνεχάρη επίσης τους δασκάλους του Κατηχητικού Σχολείου που συντόνισαν τα παιδιά για μια τόσο υπέροχη παράσταση.

Μετά την παράσταση του Κατηχητικού Σχολείου, ο π. Ελευθέριος έδωσε σε όλα τα παιδιά που ήταν παρόντα στο γεύμα, από ένα μικρό δώρο που ετοίμασε και πρόσφερε η Κεντρική Φιλόπτωχος της Αγίας Ταβιθά. Τα παιδιά συμμετείχαν επίσης σε δραστηριότητες, όπως ζωγραφική και χειροτεχνίες, σε αίθουσα που είχε προετοιμαστεί για αυτά.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εορτασμών των Χριστουγέννων, η Ενορία πραγματοποίησε επίσης μία δράση για τη συλλογή παιχνιδιών, με σκοπό τη δωρεά τους στο Νοσοκομείο Παίδων της Πέρθης.

Η δράση οργανώθηκε με το σκεπτικό ότι πολλά παιδιά που είναι άρρωστα, θα περάσουν τα Χριστούγεννα στο νοσοκομείο, μακριά από τα σπίτια τους. Η προσφορά ενός παιχνιδιού για τα Χριστούγεννα από τους Ενορίτες των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα φέρει λίγη χαρά και ανακούφιση σε αυτά τα παιδιά. Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 100 παιχνίδια, αξίας κοντά στα 2.000 δολάρια. Αυτά τα παιχνίδια θα παραδοθούν από τον π. Ελευθέριο και την Εκκλησιαστική Επιτροπή στο Νοσοκομείο Παίδων της Πέρθης.

Συνολικά, το χριστουγεννιάτικο γεύμα, η παράσταση του Κατηχητικού Σχολείου και η δράση για τη συλλογή παιχνιδιών, ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την εκτίμησή της προς όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων