14/07/2022 14/07/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, στην Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης διοργανώθηκε σχολική γιορτή, με τη συμμετοχή πάνω από 80 παιδιών, με σκοπό την υποστήριξη των αστέγων της πόλης. Σε όλη την Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας υπάρχουν πάνω από 9.000 άνθρωποι, που είναι άστεγοι, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς...
14 Ιουλίου, 2022 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2022 - 9:39

Πέρθη: Υποστήριξη αστέγων από την Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με πρωτεργάτες τα παιδιά

Διαδώστε:
Πέρθη: Υποστήριξη αστέγων από την Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με πρωτεργάτες τα παιδιά

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, στην Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης διοργανώθηκε σχολική γιορτή, με τη συμμετοχή πάνω από 80 παιδιών, με σκοπό την υποστήριξη των αστέγων της πόλης.

Σε όλη την Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας υπάρχουν πάνω από 9.000 άνθρωποι, που είναι άστεγοι, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς είναι συγκεντρωμένοι στο Κεντρικό Επιχειρηματικό Διαμέρισμα (Perth CBD) και στα γύρω προάστια. Μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις που βοηθά τους άστεγους στην πόλη, είναι η Ομάδα Υποστήριξης Αστέγων Πέρθης (Perth Homeless Support Group), η οποία βασίζεται σε εθελοντές και παρέχει φαγητό, ζεστά ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής σε περίπου 300 άτομα κάθε εβδομάδα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης συνεργάστηκε με την Ομάδα Υποστήριξης Αστέγων Πέρθης, για να πραγματοποιήσει μια εκστρατεία συγκέντρωσης δωρεών και χρημάτων για την υποστήριξη των αστέγων. Αυτή η εκστρατεία κορυφώθηκε με την εκδήλωση που διοργάνωσε η ενορία για τα παιδιά με αφορμή τις σχολικές τους διακοπές.

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, η ημέρα ξεκίνησε με την τέλεση Θείας Λειτουργίας, στα αγγλικά, επί τη εορτή του θαύματος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν την ομιλία ενός από τους εθελοντές της Ομάδας Υποστήριξης Αστέγων Πέρθης, ο οποίος τούς περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι άστεγοι.

Τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν να αναλογιστούν πόσο τυχερά είναι, πόσο δύσκολο θα ήταν να μείνουν άστεγα, καθώς και ότι το χριστιανικό καλεί όλους να βοηθουν όσους έχουν ανάγκη. Εξάλλου, θυμήθηκαν τα λόγια Ιησού Χριστού, από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: «ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε» (Ματθ. 25:40).

Μετά από τις πρωινές ομιλίες, τα παιδιά έλαβαν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες, στις οποίες περιλαμβάνονταν η συγγραφή μηνυμάτων ελπίδας και αγάπης για τους άστεγους, η προετοιμασία πακέτων με είδη πρώτης ανάγκης και η συσκευασία ειδών ατομικής περιποίησης και φροντίδας.

Έπειτα, όλα αυτά ταξινομήθηκαν και φορτώθηκαν στο φορτηγό της Ομάδας Υποστήριξης Αστέγων Πέρθης. Οι εθελοντές της Ομάδας εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ανταπόκριση, καθώς χρειάστηκε να κάνουν δύο δρομολόγια με το μεγάλο φορτηγός, προκειμένου να μεταφέρουν την τεράστια ποσότητα των αντικειμένων που συγκεντρώθηκαν και προσφέρθηκαν από την Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ευχαρίστησαν, μάλιστα, τα παιδιά και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους ανθρώπους της Ενορίας.

Στη συνέχεια, παρατέθηκε γεύμα για τα παιδιά και η ημέρα ολοκληρώθηκε με μία σύντομη ομιλία στην εκκλησία.

Η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες και την εκτίμησή της σε όλα τα παιδιά που παρευρέθηκαν και στους πολλούς γονείς και τις οικογένειες που συνέδραμαν στην ανωτέρω πρωτοβουλία, καθώς επίσης στους πολλούς εθελοντές που βοήθησαν στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, στην Κεντρική Φιλόπτωχο της Αγίας Ταβιθά που επιμελήθηκε την προετοιμασία του γεύματος για τα παιδιά και τους πολλούς γενναιόδωρους δωρητές και τις επιχειρήσεις που υποστήριξαν την εκστρατεία.

Γενικά, η εκδήλωση στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, καθότι όλα τα παιδιά, οι γονείς και οι άνθρωποι της Ενορίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια θαυμάσια συναναστροφή, ενώ τα παιδιά πέρασαν ποιοτικό χρόνο και ταυτόχρονα αναλογίστηκαν την αξία της χριστιανικής φιλανθρωπίας στην οποία μάς καλεί ο Χριστός.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων