25/12/2021 25/12/2021 Το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνουαπένειμε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος στον π. Σπυρίδωνα Μπόνια, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ιεράς Μονής «Άξιον Εστί» στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας,εκ μέρους της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Η τελετή της χειροθεσίας πραγματοποιήθηκε, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στην...
25 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2021 - 9:06

Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου ο π. Σπυρίδων Μπόνιας

Διαδώστε:
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου ο π. Σπυρίδων Μπόνιας

Το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνουαπένειμε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος στον π. Σπυρίδωνα Μπόνια, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ιεράς Μονής «Άξιον Εστί» στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας,εκ μέρους της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η τελετή της χειροθεσίας πραγματοποιήθηκε, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στην Ι.Μ. «Άξιον Εστί», προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο νέος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου μίλησε με λόγους ευγνωμοσύνης για τον Ποιμενάρχη του, τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, καθώς και για τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Κατά την προσφώνησή του, υπογράμμισε πως συναισθάνεται πλήρωςτο μέγα καθήκον που αναλαμβάνει αποδεχόμενος αυτήν την ύψιστη τιμή της Εκκλησίας. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερασούντος κ. Ευμένιο για την αγάπη του και για την άριστη συνεργασία που έχουν την τελευταία διετία, ενώ έκανε ειδική μνεία στην Πρεσβυτέρα του, Βασιλική, για την οποία αναγνώρισε ότι έχει σταθεί στο πλευρό του σαν «βράχος» καθ’ όλη την ιερατική του διαδρομή.
Επιπλέον, ο π. Σπυρίδων έσπευσε να αφιερώσει την τιμητική διάκριση που έλαβε, στους ανθρώπους της Ενορίας όπου υπηρετεί εδώ και 20 ολόκληρα έτη, της Ι.Μ. «Άξιον Εστί», καθώς και στους ομογενείς μας στο Townsvilleτης Βορείου Κουινσλάνδης, μέλη της Ενορίας των Αγίων Θεοδώρων, τους οποίους είχε διακονήσει για περίπου 15 έτη.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος ανέτρεξε με συγκίνηση στην πρώτη συνάντησή του με τον π. Σπυρίδωνα, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο μετά από την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και μάλιστα ήταν η πρώτη του συνάντηση με κληρικό της επαρχίας της οποίας αξιώθηκε να αναλάβει τη διαποίμανση. «Ήταν ένα φως ελπίδος όταν τον γνώρισα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, μοιραζόμενος με το εκκλησίασμα τις πρώτες εντυπώσεις του από εκείνη τη συνάντηση. «Είπα μέσα μου, μακάρι όλοι οι κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας να είναι σαν τον π. Σπυρίδωνα», προσέθεσε, ενώ έσπευσε να επισημάνει ότι αυτή η πρώτη εντύπωση, όχι μόνο επιβεβαιώθηκε, αλλά και επαυξήθηκε όταν πια ανέλαβε τα καθήκοντά του και σταδιακά αποκτούσε πληρέστερη γνώση για τα πρόσωπα, την παρουσία και την προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία.

«Πραγματικά ο π. Σπυρίδων είναι ένας ξεχωριστός κληρικός», τόνισε σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος, επαινώντας τις πολλές αρετές και τα χαρίσματά του. «Σήμερα η Εκκλησία, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης και η ελαχιστότητά μου τον επιβραβεύσαμε για τη σοβαρότητα, τη σεμνότητα, την ταπείνωση και την υπακοή του», τόνισε μεταξύ άλλων. «Για αυτόν τον μοναδικό, ιερατικό χαρακτήρα τον οποίο έχει», συμπλήρωσε,«που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για εμένα και για τους άλλους αδελφούς κληρικούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και όλης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας».
Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον π. Σπυρίδωνα τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ προσωπικά του ευχήθηκε να έχει πολλά ακόμη χρόνια ιερατικής διακονίας καινα καταστεί πρέσβης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων