06/10/2022 06/10/2022 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας προσφάτως ενημέρωσε το χριστεπώνυμο πλήρωμά της σχετικά με τη στάση και συμπεριφορά του π. Ελευθερίου Τάτση. Μάλιστα, παρέθεσε αναλυτικά τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες και ενδεικτικές μόνο δημόσιες τοποθετήσεις του, που στοιχειοθετούν τη θλιβερή παρέκκλισή του από τους Ιερούς Κανόνες και από το ορθόδοξο ήθος και φρόνημα....
06 Οκτωβρίου, 2022 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2022 - 9:01

Σε αργία έθεσε κληρικό η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Διαδώστε:
Σε αργία έθεσε κληρικό η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας προσφάτως ενημέρωσε το χριστεπώνυμο πλήρωμά της σχετικά με τη στάση και συμπεριφορά του π. Ελευθερίου Τάτση.

Μάλιστα, παρέθεσε αναλυτικά τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες και ενδεικτικές μόνο δημόσιες τοποθετήσεις του, που στοιχειοθετούν τη θλιβερή παρέκκλισή του από τους Ιερούς Κανόνες και από το ορθόδοξο ήθος και φρόνημα.

“Οι μετά τούτων κινήσεις του π. Ελευθερίου, μερικές εκ των οποίων δημοσιεύονται από τον ίδιο, εμφανίζουν υποτροπιασμό και δυστυχώς δεν αφήνουν περιθώρια ούτε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο, ούτε και στην Εκκλησία για περαιτέρω άσκηση εκκλησιαστικής οικονομίας και επίδειξη ανοχής”, σημειώνει σε ανακοίνωση της η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. 

Για τον λόγο αυτό, ο π. Ελευθέριος Τάτσης τέθηκε, χθες 5 Οκτωβρίου, σε εκκλησιαστική αργία, ενώ απολύθηκε από τα καθήκοντά του, αναφέρει η Αρχιεπισκοπή.

“Ενημερώνουμε το πλήρωμα της Εκκλησίας ότι από τούδε και εις το εξής κάθε ιεροπραξία και κάθε μυστήριο που ενδεχομένως τελεστούν από τον εν λόγω κληρικό δεν έχουν εγκυρότητα και δεν αναγνωρίζονται πλέον ούτε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ούτε και από την υπόλοιπη Ορθόδοξη Εκκλησία όπου γης”, καταλήγει η Αρχιεπισκοπή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων