22/07/2022 22/07/2022 Συνεχίζονται με επιτυχία τα σεμινάρια κατηχήσεως που διεξάγονται στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρει Νορθ-Κόουτ, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου. Τα κατηχητικά αυτά σεμινάρια έχουν γίνει θεσμός για την περιοχή, και παρακολουθούνται από συνεχώς αυξανόμενο ακροατήριο προσήλυτων ή και από άτομα ορθόδοξα που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ορθόδοξη πίστη. Μέσω των εν...
22 Ιουλίου, 2022 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2022 - 15:05

Σεμινάρια κατηχήσεως στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ Βικτώριας

Διαδώστε:
Σεμινάρια κατηχήσεως στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ Βικτώριας

Συνεχίζονται με επιτυχία τα σεμινάρια κατηχήσεως που διεξάγονται στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρει Νορθ-Κόουτ, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου. Τα κατηχητικά αυτά σεμινάρια έχουν γίνει θεσμός για την περιοχή, και παρακολουθούνται από συνεχώς αυξανόμενο ακροατήριο προσήλυτων ή και από άτομα ορθόδοξα που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ορθόδοξη πίστη.

Μέσω των εν λόγω κατηχητικών σεμιναρίων δίνεται η ευκαιρία, σε αυτούς που δεν είχαν μέχρι τώρα επαφή ή πρόσβαση στον κόσμο της Ορθοδοξίας, να γνωρίσουν την βαθύπλουτη εκκλησιαστική μας παράδοση, να εκτιμήσουν την σοφία των αγίων μας και την αμεσότητα του κυρίου μηνύματος της Αγίας Γραφής στους σύγχρονους καιρούς, καθώς και να συνειδητοποιήσουν ότι η Ορθοδοξία δεν είναι απλώς η θρησκεία μιας περιθωριοποιημένης εθνικής μειονότητας, αλλά ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης Αυστραλιανής πολυπολιτισμικής πραγματικότητας.

Τα σεμινάρια κατηχήσεως γίνονται τέσσερες φόρες το χρόνο και επιμελούνται, με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερασούντος κ. Ευμένιο. Μετά το τέλος κάθε σεμιναρίου, τελείται ιδιαίτερη ακολουθία για αυτούς που το παρακολούθησαν και ο Θεοφιλέστατος τελεί το Μυστήριο της Βαπτίσεως ή του Χρίσματος σε όσους τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν στο να γίνουν μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Συνεπώς, τα κατηχητικά σεμινάρια δεν παρακολουθούνται μόνο από μη-ομογενείς που αναζητούν επαφή με την αλήθεια, ένταξη στη Μητέρα Εκκλησία και στην εκκλησιαστική ζωή της Αυστραλίας, αλλά και από ομογενείς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να ενστερνιστούν το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελίου και να ενισχύσουν την πίστη τους.

Η διακονία αυτή διεξάγεται στην Αγγλική γλώσσα, είναι ανοιχτή προς όλους κάθε Τρίτη 6-8μ.μ., κατά διαστήματα, στους χώρους του Αρχιεπισκοπικού Ι.Ν. Άξιον Εστί (7 Hartington Street, Northcote). Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά: (03) 9998 1898, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected].

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων