08/10/2021 08/10/2021 Την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε Σεμινάριο για τον έγγαμο βίο, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Σεμιναρίων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης, στο προάστιο Dianella της πρωτεύουσας της Δυτικής Αυστραλίας. Ο Θεοφιλέστατος στην έναρξη του σεμιναρίου μετέφερε σε όλα τα ζευγάρια την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ....
08 Οκτωβρίου, 2021 - 8:29

Σεμινάριο για τον ορθόδοξο έγγαμο βίο στην Πέρθη

Διαδώστε:
Σεμινάριο για τον ορθόδοξο έγγαμο βίο στην Πέρθη

Την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε Σεμινάριο για τον έγγαμο βίο, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Σεμιναρίων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης, στο προάστιο Dianella της πρωτεύουσας της Δυτικής Αυστραλίας.

Ο Θεοφιλέστατος στην έναρξη του σεμιναρίου μετέφερε σε όλα τα ζευγάρια την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και τις καλύτερες ευχές του για τους προσεχείς γάμους τους.

Στο κυρίως μέρος της ομιλίας του, περιέγραψε λεπτομερώς το νόημα και τους συμβολισμούς που αντιστοιχούν στα πολλά τελετουργικά στοιχεία τα οποία περιλαμβάνει το μυστήριο του γάμου. Τα ζευγάρια κατανόησαν το νόημα και τον σκοπό του γάμου, που όπως τόνισε ο Επίσκοπος Κυανέων, είναι η σωτηρία του ανθρώπου.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος ενθάρρυνε όλα τα ζευγάρια να αναλογιστούν πώς ο όμορφος συμβολισμός της γαμήλιας τελετής μπορεί να ενισχύσει την αντίληψή του για το πώς να ζουν πιστά μέσα σε έναν ορθόδοξο γάμο. Δηλαδή, να θυμούνται πάντα ότι η ενότητα του ζευγαριού, η οποία συμβολίζεται με το ότι πίνουν από το κοινό ποτήριο και με την κορδέλα που ενώνει τα στέφανα, δεν πρέπει να υπονομεύει τη μοναδικότητα του χαρακτήρα και της φύσεως του καθενός από τους μετέχοντες στον γάμο.

Μετά από την ομιλία του Θεοφιλεστάτου, ο π. Ελευθέριος Γεροβασίλης μοιράστηκε εν συντομία με τα παριστάμενα ζευγάρια τις προσωπικές του εμπειρίες και συμβουλές σχετικά με το πώς θεμελιώνεται ένα ορθόδοξο νοικοκυριό και μια ορθόδοξη οικογένεια, καθώς και πώς επιτυγχάνεται ισορροπία ανάμεσα στην πνευματική ζωή και στην καθημερινότητα.

Το σεμινάριο είχε εξαιρετική αποδοχή και μεγάλη ανταπόκριση και από τα 17 ζευγάρια που έλαβαν μέρος.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων