03/04/2022 03/04/2022 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο προάστιο Prahran της Μελβούρνης, τελέστηκε μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα κατανυκτικό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, 3 Απριλίου. Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Μαρκ. Θ’ 17-31) και στους δύο διαλόγους που εκτυλίσσονται, τονίζοντας...
03 Απριλίου, 2022 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2022 - 19:13

Σωζοπόλεως Κυριακός: Η πίστη αποτελεί το εχέγγυο για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες

Διαδώστε:
Σωζοπόλεως Κυριακός: Η πίστη αποτελεί το εχέγγυο για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο προάστιο Prahran της Μελβούρνης, τελέστηκε μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα κατανυκτικό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, 3 Απριλίου.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Μαρκ. Θ’ 17-31) και στους δύο διαλόγους που εκτυλίσσονται, τονίζοντας στο εκκλησίασμα ότι αυτό «αυτό το οποίο πρυτανεύει στη σχέση μας με τον Θεό είναι η προσευχή, η οποία είναι διάλογος και σχέση με τον Θεό. Η προσευχή προϋποθέτει πίστη στον Κύριό μας. Η πίστη αποτελεί το εχέγγυο, ώστε κάθε αμαρτία ή και αδυναμία μας να δύναται να συγχωρεθεί ή και να υποστηριχθεί».

Ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως επισήμανε ότι «εάν κι εμείς σήμερα έχουμε την δύναμη να πιστεύουμε, αφού ως άνθρωποι είμαστε αδύναμοι και τα γόνατα μας λυγίζουν εμπρός στις δοκιμασίες, να ζητήσουμε από τον Θεό να μας ενισχύσει και να μας δώσει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να πιστεύσουμε ολοκληρωτικά σε Αυτόν».

«Αν η καρδιά μας κυριευθεί από ολοκληρωτική πίστη στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τότε όλα θα είναι πάντοτε δυνατά», ήταν το μήνυμά του προς τους πιστούς.

Ακόμη, ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ενώ ευχαρίστησε εφημέριο του Ναού, π. Αδαμάντιο, και τα μέλη του Δ.Σ της Κοινότητος και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και ευχήθηκε σε όλους να έχουν καλή κι ευλογημένη πορεία προς την ανάσταση.

 

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων