04/03/2021 04/03/2021 Στα χρώματα της σημαίας της Ελλάδας, το γαλάζιο και το λευκό, θα φωτιστούν σημαντικά τοπόσημα της Μελβούρνης, στο πλαίσιο των εορτασμών της 200ής επετείου από την Ελληνική Επανάσταση. Aυτό ανακοίνωσε η πολιτειακή υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Ros Spence, γνωστοποιώντας επίσης ότι 23 σύλλογοι και οργανισμοί έλαβαν δωρεές από τη συνολική χορηγία ύψους 200.000 δολ. της κυβέρνησης...
04 Μαρτίου, 2021 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2021 - 8:18

Στα γαλανόλευκα Μελβούρνη και Σίδνεϊ

Διαδώστε:
Στα γαλανόλευκα Μελβούρνη και Σίδνεϊ

Στα χρώματα της σημαίας της Ελλάδας, το γαλάζιο και το λευκό, θα φωτιστούν σημαντικά τοπόσημα της Μελβούρνης, στο πλαίσιο των εορτασμών της 200ής επετείου από την Ελληνική Επανάσταση.

Aυτό ανακοίνωσε η πολιτειακή υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Ros Spence, γνωστοποιώντας επίσης ότι 23 σύλλογοι και οργανισμοί έλαβαν δωρεές από τη συνολική χορηγία ύψους 200.000 δολ. της κυβέρνησης Andrews, για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων για το 1821.
«Είμαι ευχαριστημένη για την υλοποίηση της εκλογικής μας δέσμευσης να χορηγήσουμε 200.000 δολ. για να διασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες της Βικτώριας να γιορτάσουν όσο καλύτερα είναι δυνατόν αυτό το σημαντικό ορόσημο», δήλωσε η κυρία Spence.
Η γαλανόλευκη στο Δημαρχείου του Ράντγουικ
Στις 25 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία ο Ελληνισμός της Αυστραλίας θα εορτάζει περήφανα την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η γαλανόλευκη θα κυματίζει και στο Δημαρχείο του Ράντγουικ στο Σύδνεϋ.
Τη σχετική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Ράντγουικ, μετά από πρόταση την οποία υπέβαλε η ομογενής σύμβουλος, κ. Alexandra Luxford.
Η απόφαση περιλαμβάνει ακόμη τη διοργάνωση επίσημης δεξίωσης προς τιμήν της ελληνικής κοινότητας και για την αναγνώριση της σημαντικής συμβολής της στην ανάπτυξη του Ράντγουικ.
Επίσης, ανήμερα της εθνικής εορτής των Ελλήνων πανό με την ελληνική σημαία και με έμβλημα για την επέτειο των 200 χρόνων θα ανεμίζουν πάνω από όλη την πόλη.
Πηγή: vema.com.au/neoskosmos.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων