24/12/2021 24/12/2021 Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, εκδήλωση με τον τίτλο «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα 2021», στην Ιερά Μονή «Άξιον Εστί», στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος με μεγάλη χαρά εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το όμορφο θέαμα που προσέφεραν οι συντελεστές της εκδήλωσης, οι οποίοι, με «γέφυρα» τη μουσική, κατόρθωσαν...
24 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2021 - 8:37

Στα «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα 2021» ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Διαδώστε:
Στα «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα 2021» ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, εκδήλωση με τον τίτλο «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα 2021», στην Ιερά Μονή «Άξιον Εστί», στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος με μεγάλη χαρά εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το όμορφο θέαμα που προσέφεραν οι συντελεστές της εκδήλωσης, οι οποίοι, με «γέφυρα» τη μουσική, κατόρθωσαν να ενώσουν νοερά τη Μελβούρνη με την Αθήνα, την Αυστραλία με την Ελλάδα.

 

 

Επρόκειτο για την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, από την Αθήνα, που σε συνεργασία με τον γνωστό συνθέτη Τάσο Ιωαννίδη, πλαισιούμενο από τη γεννημένη στη Μελβούρνη Σοφία Τσέρου, και τους Θάνο Λάμπρου και Αλκμήνη Μπασακάρου, παρουσίασαν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με γιορτινούς ήχους και μελωδίες των Χριστουγέννων, μέσα από το Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια – Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων. Η συναυλία προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής «Άξιον Εστί», όπου έλαβαν χώρα και άλλα χριστουγεννιάτικα δρώμενα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκαν επίσης όμορφες και νοσταλγικές εικόνες της στολισμένης ελληνικής πρωτεύουσας, καθώς και ο χαιρετισμός του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος συνεργάστηκε με αμέριστη προθυμία για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

 

 

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, λαμβάνοντας ερέθισμα από την επικεφαλίδα ενός τραγουδιού, εξ αυτών που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρακάλεσε τους παρισταμένους να θέσουν ως στόχο, ενόψει των φετινών Χριστουγέννων, να προσφέρουν αγάπη προς όλους, μη λειτουργώντας με το μυαλό, αλλά με την καρδιά τους. «Η αγάπη δεν έχει όρια. Η αγάπη είναι για όλους. Και για τους γνωστούς και για τους αγνώστους. Και για τους φίλους και τους συγγενείς, αλλά και για τους εχθρούς. Και γι’ αυτούς οι οποίοι δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Και γι’ αυτούς οι οποίοι δεν είναι Έλληνες. Και γι’ αυτούς οι οποίοι δεν αγαπούν τις δικές μας παραδόσεις και τα δικά μας έθιμα. Η αγάπη απευθύνεται προς όλους ανεξαιρέτως», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

Περαιτέρω, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος εξέφρασε την απεριόριστη αγάπη του για το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Βικτώριας, έμπρακτη απόδειξη της οποίας, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, αποτελεί η τοποθέτηση δύο πανάξιων και ευλογημένων Επισκόπων στις Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες Μελβούρνης και Νορθ-Κόουτ. Ο λόγος για τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, που αμφότεροι ήταν παρόντες στην εκδήλωση, και για τους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε τυχερός που τους έχει συνεργάτες. «Αισθάνομαι ότι απέκτησα δύο καλούς και ευλογημένους συγκυρηναίους», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως ο Σίμων ο Κυρηναίος ήταν εκείνος που βοήθησε τον Χριστό καθώς κουβαλούσε τον Σταυρό του μαρτυρίου στον Γολγοθά. «Τους δύο Επισκόπους μας έτσι τους θεωρώ», επισήμανε, «ως συγκυρηναίους στο σταυρικό φορτίο της διακονίας του Αρχιεπισκόπου». «Τους ευχαριστώ», προσέθεσε, «και ευχαριστώ και όλους σας που ήδη τους έχετε υποδεχτεί με πολλή αγάπη και θέρμη».

 

 

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, προαναγγέλλοντας τη διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης προς τιμήν του, ως ένδειξη αναγνώρισης της επί τριάντα και πλέον έτη προσφοράς του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. «Για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας για όλα όσα έκανε, αλλά και για όλα όσα συνεχίζει να κάνει», υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως ο Μητροπολίτης Δέρβης είναι σαρξ εκ της σαρκός της τοπικής Εκκλησίας και συνεχίζει να παρακολουθεί το έργο της και να παρεμβαίνει με τις πνευματικές συμβουλές του.

 

 

Σημειώνεται ότι την εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, η ομογενής ομοσπονδιακή Βουλευτής, κ. Μαρία Βαμβακινού, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, πολλοί κληρικοί, πολλοί εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων και οργανισμών και πλήθος Ομογενών μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων